Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Scandalul fotografiilor nud ale vedetelor: FBI intensifică ancheta, după descoperirea unor noi imagini


Poliția federală americană (FBI) a anunțat, luni, că își lărgește și intensifică ancheta ce vizează furtul și publicarea pe internet a fotografiilor nud ale unor vedete din showbiz, după apariția online a unor noi imagini de acest tip, inclusiv cu starleta Kim Kardashian. FBI a deschis o anchetă la începutul lunii septembrie, după apariția pe internet a unui prim set de fotografii furate din conturile online ale unor vedete precum Jennifer Lawrence, Rihanna, Kate Upton și Kirsten Dunst.
Sâmbătă, presa americană a raportat faptul că un nou set de fotografii nud ale unor celebrități au fost publicate pe internet, iar printre vedetele vizate de această dată se află starleta Kim Kardashian, actrița Vanessa Hudgens și portarul echipei naționale feminine de fotbal a Statelor Unite Hope Solo. Acele noi imagini au fost destul de repede retrase de pe internet, afirmă site-ul TMZ.com. „Ancheta FBI despre aceste intruziuni presupuse în computerele (vedetelor, n.r.) continuă”, a declarat Laura Aimiller, una dintre purtătoarele de cuvânt ale poliției federale. „Nu pot să comentez despre punctele specifice referitoare la victimele presupuse, dar orice persoană care crede că a fost victima acestor încălcări ale drepturilor sale trebuie să ne contacteze, dacă nu a făcut deja acest lucru”, a adăugat ea.
Pirații informatici au difuzat o primă serie de imagini pe 1 septembrie, pe care le-au furat în urma unui atac cibernetic comis asupra conturilor iCloud ale mai multor vedete din showbiz. Apple a anunțat că serverele sale iCloud nu au fost piratate și că fotografiile au fost extrase în mod cert de pirații cibernetici care au reușit să descopere parolele vedetelor sau le-au înșelat pe acestea prin intermediul unor tehnici de „phishing”.
Printre victimele acestei piraterii online se află nume mari din showbiz, precum Avril Lavigne, Hayden Panettiere, Hillary Duff și Kaley Cuoco.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?