Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

VIDEO și GALERIE FOTO: Prima zi de școală: bucurie pentru elevi, emoție pentru părinți și profesori


Curțile unităților de învățământ din Vrancea au fremătat din nou, ieri, sub pașii elevilor reveniți din vacanță. Încă de dimineață, forfota prin localitățile județului a fost mare, copiii îmbrăcați frumos, unii în uniformă școlară, cu flori în mâini și ghiozdane în spate, alături de părinți ori bunici, se îndreptau către școli. Aveau emoții, dar au trecut repede peste ele. 

Aproximativ 52 de mii de elevi au participat ieri, la nivelul județului Vrancea, la festivitățile de început de an școlar. La Școala Ștefan cel Mare din Focșani, curtea interioară a devenit neîncăpătoare pentru profesori, elevi, părinți ori bunici. Unii dintre elevii din clasa pregătitoare au început să plângă, ceea ce i-a făcut și pe părinții lor să verse câteva lacrimi.
La Colegiul Național „Al. I. Cuza” cei mai emoționați au fost elevii de clasa a V-a. La festivitate, oficiată de directorul Marius Poll, au luat parte deputatul PSD Ciprian Nica, primarul Focșaniului Decebal Bacinschi, vicepreședintele Consiliului Județean Dragoș Bârlădeanu, fost absolvent al acestui prestigios liceu, dar și un reprezentant al Poliției. După o scurtă slujbă de binecuvântare oficiată de un preot, sigurul invitat care a vorbit în fața elevilor cuziști a fost reprezentantul IPJ, care a atras atenția asupra evenimentelor rutiere produse în anii trecuți și în care au fost implicați elevi.
Elevii de la Colegiul Național „Unirea” s-au întâlnit în sala de festivități, acolo unde a avut loc ceremonia de deschidere a noului an școlar. Au fost întâmpinați cu un mesaj, prin intermediul căruia au fost rugați ca și în noul an școlar să continue tradiția liceului de a obține multe premii la concursuri. Pe lângă urările de bun venit adresate elevilor și cadrelor didactice, directorul Cornel Noană și-a exprimat dorințele și către reprezentanții administrației publice locale, respectiv primarul Decebal Bacinschi. Astfel, printre dorințe se numără o bază sportivă în aer liber și un laborator de informatică nou, dotat cu calculatoare de ultimă generație, în contextul în care Colegiul Național Unirea a avut olimpici la nivel internațional la informatică.
Primarul Decebal Bacinschi a promis că va iniția o serie de proiecte, prin care să obțină fonduri pentru rezolvarea problemelor menționate de Cornel Noană. „Sunt convins că domnii consilieri, aici prezenți, vor fi alături de mine atunci când voi iniția niște proiecte legate de finanțarea unor lucrări necesare acestei unități de învățământ. Lucrurile acestea le discutăm de mai mult timp. Sperăm ca anul viitor să obținem banii necesari pentru realizarea unei baze sportive așa cum merită acest liceu”, a declarat edilul. De asemenea, acesta a promis că și în acest an școlar va aloca, cu aprobarea Consiliului Local, bani pentru premierea elevilor cu rezultate deosebite la învățătură. El speră să aibă ocazia să premieze cât mai mulți olimpici. „După cum știți, în fiecare an, Consiliul Local aprobă o anumită sumă de bani pentru a premia cei mai buni copii, cu rezultate bune la învățătură. Mi-aș dori ca în anul 2015, la terminarea acestui an școlar, cât mai mulți elevi ai Colegiului Național Unirea să urce pe scenă alături de mine, să fie premiați„, a adăugat Bacinschi.
Vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Dragoș Bârlădeanu, s-a adresat, în discursul său, în special elevilor, dar nu i-a uitat nici pe profesori ori părinți, pe care i-a asigurat de sprijinul Consiliului Județean. „Vă dorim un an nou plin de realizări, să vă ascultați profesorii și părinții, pentru că nu vă vor răul. Chiar dacă la vârsta asta există impresia că le știi pe toate, nu e chiar așa. Și să nu uitați că instituția Consiliului Județean Vrancea este la dispoziția dumneavoastră: profesori, elevi, părinți”, a precizat Bârlădeanu.
Deputatul PSD Ciprian Nica a dat asigurări că va sprijini autoritățile locale pentru realizarea proiectelor necesare liceului. „Rezultatele pe care le aveți vă situează printre cele mai bune licee din țară, fapt pentru care vă felicit din toată inima, vă doresc mult succes în continuare, iar la anul, când venim, să avem rezultate. Vă promit, în calitate de parlamentar, că am să vă ajut să deschideți ușa acolo unde este nevoie, să poată beneficia și liceul Unirea de o bază sportivă, pentru că meritați să aveți o bază sportivă, cum, de asemenea, meritați să aveți și calculatoare noi. Vă doresc mult succes, multă sănătate, dumneavoastră profesori de elită din județul Vrancea, părinților de foarte bună calitate și copiilor de excepție care vin în aceste bănci”, a afirmat parlamentarul.

 

   „Nu există licee sărace sau bogate”
 
Festivitatea de început de an școlar a început pentru elevii Colegiului „Gheorghe Asachi” la ora 10.00, cu o slujbă de binecuvântare, oficiată de un preot, iar oaspetele de onoare a fost deputatul PSD Angel Tîlvăr, care s-a declarat mulțumit și plăcut surprins de progresele pe care le-a făcut unitatea de învățământ, mai ales în ultimii doi ani. El a dat asigurări că toate școlile sunt în atenția oficialităților. „Din perspectiva mea, nu există licee sărace sau bogate. Am venit la acest liceu tocmai  ca să dau un mesaj că toate unitățile școlare se bucură de atenția noastră, că acolo unde este cazul trebuie să ajutăm, pentru că elevii nu trebuie să simtă diferențele de dotări materiale, legate de infrastructura școlară. M-am bucurat și am fost foarte fericit că am fost primit cu căldură. Pe de altă parte, nu am avut cum să nu observ că acest liceu merge într-o direcție bună, s-au făcut lucruri interesante în ultimii doi ani și sper ca aceste lucruri să continue”, a spus Tîlvăr.
Trei eleve au adus la cunoștința celor prezenți rezultatele bune pe care liceenii le-au obținut la concursurile de gastronomie sau la acțiunile de voluntariat la care au participat.

     Minnie și Mickey Mouse la Grădinița 18

Pentru cei 280 de copii care vor frecventa în noul an școlar Grădinița nr. 18 din Focșani, „momentul festiv” a fost un prilej de mare bucurie. Educatoarele i-au invitat pe preșcolari să pășească în lumea minunată a personajelor Disney. Astfel, în mijlocul prichindeilor au fost prezenți Mickey Mouse și Minnie. Cele două personaje i-au distrat pe micuți, urându-le bobocilor din grupa mică bun venit.
La Grădinița nr. 1 Odobești, deschiderea noului an școlar s-a oficiat într-un cadru festiv, unitatea arătând ca un tărâm de basm. Copiii au fost întâmpinați de cadrele didactice, dar și de primarul Daniel Nicolaș, însoțit de viceprimar și administratorul orașului. „De-a lungul a trei ani școlari, primăria orașului Odobești a susținut și susține financiar un număr de 20 de copii cu nevoi sociale, fiind parteneră în cadrul proiectului «Un start bun în viață», alături de Grădinița nr. 1 Odobești și Direcția pentru Protecția Copilului Vrancea. Mulțumim pe această cale în numele copiilor și al părinților”, a declarat directoarea Grădiniței nr. 1 Odobești, Veronica Batog.

Deschidere an școlar Școala Ștefan cel Mare Focșani

Deschidere an școlar Colegiul Național Al.I.Cuza Focșani

Deschidere an școlar Colegiul Gheorghe Asachi Focșani

Deschidere an școlar Colegiul Național Unirea Focșani

Deschidere an școlar Grădinița Nr.1 Odobești

Deschidere an școlar Grădinița Nr.18 Focșani

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?