Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Rezidențiatul va avea loc pe 23 noiembrie


Tinerii absolvenți de medicină și farmacie, care vor să lucreze în unitățile sanitare din Vrancea, vor susține examenul de Rezidențiat pe 23 noiembrie. Inițial, examenul fusese programat pentru 16 noiembrie, dar ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a anunțat că examenul va avea loc pe 23 noiembrie, deoarece pe 16 vor fi organizate alegerile prezidențiale.
Spitalele vrâncene au nevoie de aproximativ 60 de medici rezidenți. Pentru sesiunea de Rezidențiat din această toamnă, doar două spitale au solicitat medici. Este vorba de Spitalul Județean de Urgență Focșani, care a solicitat 41 de posturi de medici rezidenți, și Spitalul Municipal Adjud, care a solicitat 16 posturi. Cele două unități vor specialiști în medicină de urgență, obstetrică-ginecologie, ortopedie, pediatrie, chirurgie generală și plastică, dermatologie, diabet, boli infecțioase și gastroenterologie.
La sesiunea de Rezidențiat din luna noiembrie a anului trecut, spitalele vrâncene au oferit 22 de posturi, dintre care 11 au și fost ocupate. Șapte dintre acestea au fost ocupate la Spitalul Județean de Urgență Focșani. Astfel, peste câțiva ani, unitatea va avea medici noi în specializările chirurgie plastică, neurologie, chirurgie buco-maxilo-facială și pediatrie. De asemenea, pe 29 iunie a avut loc o Sesiune Extraordinară de Rezidențiat, pentru care spitalele vrâncene au oferit 11 posturi, dar niciun absolvent de medicină nu s-a înscris pentru acestea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?