Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Pompierii defilează în Piața Unirii din Focșani, cu tehnica din dotare


Pentru sărbătorirea Zilei Pompierilor din România, sâmbătă, cu începere de la ora 09.30, în Piața Unirii din Focșani se vor desfășura o serie de activități, printre care defilarea pompierilor militari cu personal și tehnică specifică de intervenții. „Pentru a putea sărbători Ziua Pompierilor din România alături de cetățenii județului nostru, sâmbătă, 13 septembrie a.c., în intervalul 09.30 – 12.30, în Piața Unirii din municipiul Focșani îi așteptăm pe toți cei care doresc să viziteze atelierele de prezentare a tehnicii și accesoriilor specifice de intervenție. De asemenea, va avea loc o ceremonie militară, încheiată cu defilarea personalului și a tehnicii Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Anghel Saligny» al județului Vrancea”, a precizat locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.
    În acest an, pe 13 septembrie, se aniversează 166 de ani de la lupta eroică purtată de Compania de Pompieri din București împotriva trupelor venite să înfrângă mișcarea revoluționară română. Cu această ocazie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea a organizat o serie de activități pentru marca momentul aniversar. Astfel, la nivelul inspectoratului au fost organizate competiții sportive interne la minifotbal, fotbal, tenis, tenis de masă și șah. Reprezentanții mass-media au fost invitați la cea de-a III-a ediție a concursului „Cupa 13 septembrie”.
    În contextul desemnării, la nivel național, a perioadei 15 august – 15 septembrie drept Luna Prevenirii Incendiilor, pentru conștientizarea riscurilor la care se expun cetățenii în cazul nerespectării măsurilor specifice de prevenire a situațiilor de urgență, în locuri cu afluență mare de persoane s-au amplasat puncte mobile de informare preventivă. Cu acest prilej, s-au distribuit pliante cu recomandări specifice de protejare a familiei și locuinței prin utilizarea conformă a instalațiilor de gaze naturale și de încălzire.
    Pentru familiarizarea cetățenilor, în general, și a copiilor, în special, cu misiunile salvatorilor, simultan, la nivelul tuturor celor patru subunități de pompieri din județ s-au amplasat, cu o duminică înainte de momentul aniversar, atelierele „Pompier pentru o zi”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?