Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

GALERIE FOTO: La Centrul de zi „Dănuț”, toamna se numără premiile!


Copiii și tinerii ce frecventează cu regularitate, seriozitate, dar și cu multă pasiune atelierele de educație nonformală, precum cercurile de coregrafie, canto, dicție, arte plastice și abilități manuale, au obținut premii la concursurile naționale la care au participat săptămâna trecută.
Astfel, un grup format din copii cu vârste cuprinse între 7 și 15 ani a participat la concursul național de muzică ușoară pentru copii și tineret „Star Melody”, ce s-a desfășurat la liceul „Dinu Lipatti” din București. Iustina, Sara, Bianca, Nicoleta, Oana, Dana, Ionela și Tania au obținut mai multe premii I și II, dar și Trofeul la categoria de vârstă 8-9 ani. Cea mai mică și mai ambițioasă componentă a grupului, Ilinca, în vârstă de 4 ani, a obținut Premiul I la categoria 4-7ani.
La fel de motivate de a se evidenția, cu lucrări executate cu multă dragoste și migală, au fost și Oana, Adelina și Luana. La Concursul Național de Arte Plastice și Iconografie „Ucenici la Porțile Credinței'”, care a avut loc la Tecuci, ele au obținut un premiu I și două premii II. „Cu multă muncă, dăruire, inspirație și creativitate, dar și cu empatie, competență, onestitate, loialitate, dar și respect și toleranță, precum și cu un dezvoltat spirit de echipă, copiii reușesc să transforme orice vis în realitate.  Așadar, participarea la orice eveniment religios sau cultural-artistic s-a dovedit a fi utilă în dezvoltarea armonioasă a personalității copiilor pe toate palierele: cognitiv – intelectual, afectiv – motivațional, aptitudinal – atitudinal și dezvoltând o stimă de sine înaltă, fapt ce nu mai generează nicio stare de inferioritate sau frustrare față de alt mediu social sau educațional. Stau mărturie a dezvoltării și stabilității psiho – emoționale, a talentului și pasiunii premiile ce le obțin cu diferite ocazii”, a declarat Elisaveta Norocea, coordonatoarea Centrului de zi „Dănuț” din Broșteni, potrivit unui comunicat.
Tot la Centrul de zi „Dănuț”, în această săptămână s-a încheiat proiectul adresat absolvenților de clasa a VIII – a, ce vor merge la liceu în mediul urban, proiect intitulat „Sunt pregătit să devin licean!”.  Scopul acestuia a fost acordarea de sprijin competent în pregătirea elevilor, din toate punctele de vedere, pentru a se adapta la viața de liceu, la viața cotidiană din oraș, cu toate facilitățile, tentațiile și riscurile sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?