Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Cereri de recuzare și de abținere în dosarul constituirii Consiliului Local Andreiașu


Magistrații Tribunalului Vrancea au amânat ieri, din nou, soluția în dosarul în  care cinci aleși locali din Andreiașu, respectiv Vasilică Cristian, Ionel Mînea, Gheorghe Damian, Florică Nan și Florinel Nan, au solicitat „anularea actului administrativ” prin care s-a declarat legal constituit Consiliul Local. Cauza a fost amânată pentru „soluționarea cererilor de recuzare, respectiv abținere formulată de d-na judecător S. G. Duță”, următorul termen fiind stabilit pentru data de 25 septembrie. 
    Miercuri, în același dosar, a fost luată în discuție o altă cerere de abținere a judecătorului de caz, cerere care a fost respinsă. „Respinge cererea ca neîntemeiată. Dispune înaintarea cauzei la completul legal învestit pentru continuarea judecății. Fără cale de atac”, se arată în soluția dată miercuri.
    Reprezentantul PSD, Constantin Guguianu, ne-a precizat că cel mai probabil cererile de recuzare au fost depuse de avocatul Consiliului Local Andreiașu. „În acest dosar, noi am cerut anularea hotărârii Consiliului Local prin care s-a declarat legal constituit Consiliul Local al comunei Andreiașu. Am solicitat anularea actului administrativ pe motiv că în temeiul Ordonanței 35 din 2002 pentru validarea sau declararea ca legal constituit a Consiliului Local, este necesară depunerea jurământului de către două treimi din numărul total de consilieri liberi aleși, ori aici nu este cazul. Două treimi din 11 fac 7,33. În cazul de față au depus jurământul 7 consilieri, iar ei au declarat Consiliul Local legal constituit, ceea ce nu este așa. Ar fi trebuit ca 8 consilieri să depună jurământul”, ne-a spus Guguianu.
    Într-un alt dosar, aflat pe rolul Tribunalului Vrancea, care are același obiect, dar  reclamantă este Prefectura Județului Vrancea, iar pârât Consiliul Local Andreiașu, pronunțarea pe excepții a fost amânată pentru astăzi. Instituția Prefectului a solicitat  anularea a trei hotărâri adoptate de Consiliul Local Andreiașu de Jos în ședința de constituire. Dacă aceste hotărâri vor fi invalidate, va fi reluat procesul de constituire a Consiliului Local. 
Reamintim că la ședința de constituire a Consiliului Local Andreiașu de Jos, din 17 iunie, nu au fost validați patru consilieri de pe listele PNL și PSD. Nu au fost validați Florică Nan, Florinel Nan, Vasile Nan și Adrian Ponea. Ulterior, patru consilieri de la PNL au convocat o ședință deîndată, în care au pretins că au validat ultimii doi consilieri liberali, apoi încă o ședință în care au vrut să îi valideze pe cei doi consilieri de la PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?