Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Militar şpăgar, trimis în judecată


Un militar și o fostă angajată de la Serviciul de Permise Auto au fost trimiși în judecată de procurorii vrânceni. Este vorba despre Ionel Gurău, de 39 de ani, și Elena P., de 53 de ani, ambii din Focșani. Cei doi ar fi promis unei persoane că vor face toate demersurile pentru a-i face rost de un loc de muncă în cadrul Armatei, contra cost desigur.
În dosarul care a ajuns zilele trecute pe rolul Tribunalului Vrancea, se arată că în iunie 2009, o rudă a Elenei P. i-a solicitat acesteia să o ajute pentru a-i găsi un loc de muncă fiicei sale. 1.800 de euro a fost prețul stabilit pentru ca femeia să intervină pe lângă o persoană cu atribuții legate de angajările în armată. Au fost plătiți, dar nu au „rezolvat problema”, motiv pentru care au fost denunțați.
Procurorii spun că cei doi au recunoscut faptele după ce s-au trezit că au fost denunțați. Bărbatul ar fi restituit cei 1.000 de euro ce i-au revenit în urma „afacerii”, în timp ce Elena, care a rămas și fără loc de muncă între timp, a spus că în prezent nu are de unde să restuie suma, dar o va face pe viitor.
Militarul riscă să rămână fără loc de muncă. De când s-a făcut denunțul și până în prezent, el și-a continuat activitatea în cadrul Biroului de Informare – Recrutare. Mai exact, el se ocupă de dosarele tinerilor care intenționau să facă carieră în armată. Ca în orice altă instituție, și în armată angajații care calcă pe bec au de suferit. Dacă un mi-litar este trimis în judecată, iar instituția la care lucrează este informată oficial despre situația angajatului, acesta este suspendat din funcție. Acest lucru înseamnă că militarul desfășoară doar activități trasate de șefii săi. O decizie finală se ia abia în momentul în care există o sentință defi-nitivă în cazul său. Ori, acest dosar este abia la început.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?