Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Percheziții la „Fazanul” care falsifica avize de însoțire a materialului lemnos


Un tânăr de 24 de ani, din Mărășești, cunoscut și sub numele de „Fazanul”, după cum ne-au spus sursele noastre, și-a dezvoltat acasă o adevărată „afacere”, evident ilegală. Mai exact, tânărul falsifica avize de însoțire a materialului lemnos, pe care mai apoi le vindea. I-a mers până în urmă cu aproximativ o săptămână, atunci când o persoană, căreia i-a vândut un astfel de aviz, a fost oprită în trafic de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Panciu. Polițistul care a tras pe dreapta mașina încărcată cu lemn i-a cerut șoferului, un tânăr de 20 de ani, tot din Mărășești, avizul de însoțirea a mărfii. Polițistul a constatat că documentul prezentat de șofer este fals.
    „La data de 18 august a.c., polițiștii din Panciu au oprit în trafic o autoutilitară condusă de C. Marius-Marian, de 20 ani, din orașul Mărășești, care transporta material lemnos. Conducătorul auto a prezentat ca document de proveniență a materialului lemnos un aviz de însoțire, iar polițiștii au stabilit faptul că documentul nu prezintă elemente de identificare”, ne-a precizat inspectorul principal Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.
    Polițiștii au continuat verificările pentru a găsi sursa avizelor false și au ajuns tot la Mărășești, de această dată la tânărul de 24 de ani. În urma a trei percheziții domiciliare efectuate marți, la Mărășești, în trei imobile și două mașini, anchetatorii au găsit mai multe avize de însoțire primare în alb, care, culmea, aveau aceeași serie și același număr cu cel prezentat la oprirea din trafic. „Polițiștii au continuat cercetările și la data de 26 august a.c., au efectuat 3 percheziții domiciliare și 2 la autovehicule, ocazie cu care au fost identificate mai multe avize de însoțire primare în alb, cu aceeași serie și număr cu cel prezentat în trafic de C. Marius-Marian. Totodată, polițiștii au mai stabilit faptul că avizele au fost făcute de C. Laurențiu, de 24 ani, din orașul Mărășești, de la domiciliul căruia a fost ridicată aparatură IT”, a adăugat purtătorul de cuvânt al poliției vrâncene.
    În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, cercetările fiind continuate în vederea documentării întregii activități infracționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?