Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

TEST de cultură generală


Monitorul de Vrancea vă propune să vă testați cunoștințele de cultură generală. Testul va consta într-o întrebare, cu variante de răspuns, cea corectă urmând să o aflați a doua zi.

127. Care este termenul ce denumește metoda prin care se compensează diferitele calități și caracteristici ale competitorilor pentru a echilibra șansele lor de câștig?
a) avantaj
b) handicap
c) egalizare
d) standardizare

Sursa: Ghid de cultură generală, Encyclopedia Britannica
Răspunsul îl veți afla în numărul de mâine al cotidianului Monitorul de Vrancea.

Răspunsul la întrebarea de ieri „Ce grup de animale este ucis cu rodenticide? ” este c) șobolani și șoareci. Rodenticidele ucid prin împiedicarea procesului normal de coagulare a sângelui, cauzând astfel hemoragii interne. Substanțele fumigante precum dioxidul de sulf, monoxidul de carbon, cianura de hidrogen și bromura de metil sunt și ele rodenticide eficiente. Pasta de fosfor, sarea de carbonat de bariu și prafurile precum fosfura de zinc, arsenicul alb, sulfatul de taliu, stricnina, sulfatul de stricnină și cianura de calciu sunt amestecate cu alte substanțe care acționează drept momeală și sunt puse în locuri în care rozătoarele să le găsească și să le consume.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?