Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Satul Ciolăneşti va avea canalizare până la sfârşitul acestui an


Satul Ciolănești din comuna Fitionești va avea până la finele acestui an alimentare cu apă și canalizare, fiind primul sat al comunei care va beneficia de canalizare. Primarul Iordache Cazacu a declarat că se lucrează la sistemul de alimentare și canalizare la nivelul întregii comune, dar lucrările sunt avansate și vor fi finalizate anul acesta în satul Ciolănești. „Avem în derulare două proiecte extrem de importante pentru comună care vor fi finalizate până la finele anului acesta la nivelul satului Ciolănești. Este vorba de alimentare cu apă și canalizare. Dacă alimentare cu apă mai există într-o mare parte a comunei canalizarea este un proiect care acum se află în derulare și va fi finalizată prima dată în satul Ciolănești”, a spus primarul Iordache Cazacu.
    Autoritățile locale au obținut o finanțare de aproximativ 16 milioane de lei pentru construirea unui sistem de canalizare și a unei stații de epurare care va deservi întreaga comună. Lungimea sistemului de canalizare este de 11,5 kilometri, iar proiectul prevede racordarea tuturor locuințelor la acest sistem. Finanțarea este asigurată de Ministerul Administrației și Dezvoltării Regionale, prin HG 577/1997, privind canalizarea și epurarea apelor uzate la sate.
    Vă reamintim că guvernul condus de Victor Ponta a alocat șapte miliarde de lei vechi pentru lucrări de investiții ce au loc la nivelul comunei Fitionești. Pentru lucrări efectuate la sistemul centralizat de alimentare cu apă în satul Ciolănești a fost alocată suma de 5 miliarde de lei vechi, iar pentru sistemul public centralizat de canalizare al apelor uzate menajere și stație de epurare în comuna Fitionești a fost alocată suma de două miliarde de lei vechi. Banii au fost alocați în urma intervențiilor făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?