Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Şcoală inaugurată la Vîrteşcoiu


Autoritățile din comuna Vârteșcoiu au inaugurat, la sfârșitul săptămânii trecute, două investiții destinate copiilor din localitate, respectiv Școala „Petre Saragea” din satul Rotărești și locul de joacă „Prichindel” din satul Faraoanele. Panglica inaugurală a fost tăiată de primarul Viorel Mîrza, deputatul PSD de Vrancea Angel Tîlvăr și vicepreședintele Consiliului Județean Ionel Cel Mare. La eveniment a fost prezent și consilierul județean Rodica Boboc. „Fiind a doua ediție a Zilelor Comunei, am reușit să depășim sincopele de anul trecut și ne-am concentrat toate activitățile pe promovarea localității. Avem o comună cu un mare potențial turistic și vrem să profităm de acest atuu. De aceea am lansat o serie de cărți poștale, pregătim un istoric al comunei, despre care am dat un semnal editorial și credem că turismul, cu toate fazele sale, cultural, istoric și viticol, poate promova localitatea noastră pentru a pune în valoare potențialul de care dispunem. Vreau să mulțumesc pe această cale Consiliului Județean Vrancea, domnului Marian Oprișan, care ne-a sustinut proiectele de dezvoltare a comunei. De asemenea, mulțumesc cetățenilor din comună, oamenilor de afaceri și cadrelor didactice care sunt alături de noi și impreună vom introduce localitatea Vârteșcoiu în circuitul turistic național alături de marile centre viticole românești”, ne-a spus Viorel Mîrza.
Prezent la Zilele Comunei, deputatul Tîlvăr a arătat că, în fiecare localitate, reprezentanții administrației locale ar trebui să acorde atenție școlii, învățământului. „Am răspuns invitației domnului primar și am participat la acest eveniment și sunt surprins plăcut de evoluția pe care o are comuna dumneavoastră. Ca profesor, mă bucur să constat că autoritățile locale acordă atâta importanță școlii, învățământului și credem noi ca acesta este domeniul în care ar trebuie să investească administrația locală”, a spus deputatul Angel Tîlvăr.
În cadrul evenimentului, vicepreședintele Consiliului Județean Ionel Cel Mare le-a transmis locuitorilor comunei mesajul șefului administrației județene, Marian Oprișan. „Vă asigur de sprijinul președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan, pentru proiectele derulate în comuna dumneavoastră, mai ales pentru proiectele de modernizare a școlilor din Vrancea”, a afirmat vicepreședintele Ionel Cel Mare. Acesta a arătat că în județ sunt în derulare mai multe proiecte de modernizare a școlilor din mediul rural. Multe investiții la școli au fost stopate în perioada guvernării pedeliste, însă în ultimul an au început să fie reluate lucrările, cu fonduri europene, după ce a fost deschisă o sesiune de proiecte pentru investiții de interes public aflate în curs de execuție și nefinalizate din lipsă de fonduri.
Inaugurările, care au avut loc de Sfânta Maria, au făcut parte din manifestările organizate în cadrul celei de a doua ediții a Zilelor Comunei Vârteșcoiu. Cu această ocazie au fost premiați sportivii cu performanțe excepționale și elevii cu rezultate deosebite la învățătură. Manifestările au continuat cu premierea cuplurilor care au împlinit jumătate de secol de căsătorie. După amiaza, pe scena din fața Centrului Cultural „Petre Saragea” a avut loc un spectacolul susținut de Ansamblul Folcloric „Å¢ara Vrancei” condus de Maria Murgoci, Silvana Riciu, Åžtefania Rareș și invitații săi. Tot atunci, în sala de spectacol a Centrului Cultural a avut loc prezentarea „Istoricului comunelor Vîrteșcoiu și Faraoanele”, a unui documentar despre localitate și lansarea unei serii de cărți poștale cu „Biserica vinarilor” și „Schitul Căpitanului Vasile”. De asemenea, a fost prezentată Strategia de dezvoltare a comunei. 

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?