Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Judecătorii vrânceni l-au pus sub control judiciar, cei gălățeni îl vor în arest


Un tânăr trimis în judecată pentru trafic și consum de droguri, Cosmin Valentin O., căruia magistrații Tribunalului Vrancea i-au înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a controlului judiciar, va rămâne în arest. Asta după ce procurorii DIICOT au formulat contestație împotriva deciziei magistraților vrânceni la Curtea de Apel Galați și au avut câștig de cauză.  
    La termenul din data de 6 august, magistrații Tribunalului Vrancea au dispus menținerea arestului preventiv pentru două persoane și înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a controlului judiciar pentru o altă persoană, respectiv Cosmin  Valentin O.. „(…) constată legală și temeinică măsura arestării preventive a inculpaților: M. Adrian și I. Eugen Constantin și dispune menținerea acesteia pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 15.08.2014. (…) dispune înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpatului O. Cosmin Valentin cu măsura prevăzută de art. 211 N.C.pr.pen. respectiv a controlului judiciar, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 15.08.2014. Supravegherea inculpatului pe durata măsurii preventive va fi efectuată de Postul de Poliție în raza căruia inculpatul își are domiciliu, respectiv postul de poliție al comunei Dumbrăveni. (…)”, se arată în decizia instanței.
    DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea a contestat soluția în cazul lui Cosmin Valentin O. la Curtea de Apel Galați și a avut câștig de cauză. Contestații au făcut și ceilalți doi tineri în cazul cărora a fost menținut arestul preventiv, dar nici ei nu au avut câștig de cauză la Galați. „Admite contestația formulată de către Parchetul de pe lângă ÎCCJ – DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea, împotriva încheierii de ședință din data de 06.08.2014 a Tribunalului Vrancea (…). Desființează în parte încheierea de ședință atacată și, în rejudecare: Înlătură dispozițiile referitoare la înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpatului O. Cosmin Valentin, cu măsura controlului judiciar. În baza art. 207 Cod de procedură penală menține măsura arestării preventive a inculpatului O. Cosmin Valentin, constatând legalitatea și temeinicia acesteia. Menține celelalte dispoziții ale încheierii de ședință contestate. Respinge ca nefondate contestațiile formulate de inculpații M. Adrian și I. Eugen Constantin, împotriva aceleiași încheieri menționată anterior. (…) Definitivă. Pronunțată în Camera de consiliu azi, 14.08.2014”, se arată în soluția magistraților gălățeni.
    În acest dosar au fost trimise în judecată patru persoane, la începutul lunii august, pentru trafic și deținere de droguri în vederea consumului. Trei dintre ele au fost arestate preventiv la jumătatea lunii trecute, iar împotriva unui inculpat minor a fost luată, la momentul respectiv, măsura controlului judiciar, măsură ce i-a fost prelungită ieri cu încă 30 de zile. Printre cei trimiși în judecată se numără și tânărul în chiloții căruia s-au găsit droguri, atunci când a fost dus în Centrul de Reținere și Arest preventiv din cadrul IPJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?