Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Alimentare cu apă şi canalizare pentru toată comuna Tulnici


Autoritățile locale din Tulnici continuă lucrările de extindere și modernizare a sistemului de alimentare cu apă, de care urmează să beneficieze toate gospodăriile din această comună. Până la sfârșitul acestui an, locuitorii satului Tulnici vor avea apă la robinet. 
Primarul comunei Tulnici, Valentin Bîznă, a declarat că au fost executate lucrări de refacere și recalibrare a sistemului de alimentare cu apă existent în satul Tulnici, iar în prezent se lucrează la stația de filtrare și clorinare a apei. „Am reușit să finalizăm prima etapă a lucrărilor de extindere și modernizare a sistemului de alimentare cu apă, ceea ce înseamnă că nu mai sunt probleme cu apa în satul Tulnici. Am demarat lucrările și la etapa a doua, lucrări care constau în realizarea unui bazin de înmagazinare a apei cu o capacitate de 100 metri cubi, dar și la stația de filtrare și clorinare a apei. Acestea vor fi gata până la sfârșitul acestui an. Practic, din cei 18 kilometri de distribuție a apei au fost executați aproximativ 9 kilometri”, a afirmat primarul Valentin Bîznă.
Acesta a adăugat că întregul proiect, cu cele două etape, trebuie finalizat anul viitor. „Sperăm să avem finanțare pentru finalizarea proiectului, care înseamnă alimentare cu apă și canalizare pentru satele Tulnici și Coza”, a spus primarul Valentin Bîznă.
Lucrările de extindere și modernizare a sistemului de alimentare cu apă au demarat în 2012. Valoarea totală a investiției este de peste 1,1 milioane de euro, iar finanțarea este asigurată de Consiliul Județean Vrancea și Consiliul Local Tulnici. Lucrările constau în captarea unor izvoare situate în zona Recea, construirea unor rezervoare de mare capacitate, realizarea a 16 kilometri de rețea de aducțiune, realizarea a 15 kilometri de rețea de distribuție și construirea unei stații de dedurizare și clorinare a apei potabile.
Primarul Valentin Bîznă a susținut că finalizarea acestui proiect reprezintă „cea mai mare realizare a comunității din ultimii 22 de ani”. „Este cea mai mare realizare din comuna noastră din ultimii 22 de ani. Toată lumea din Tulnici plânge după apă, în sensul că nu există deloc sistem de alimentare cu apă în satul Coza, iar în satul Tulnici funcționează o rețea foarte veche, care are un debit foarte mic și care funcționează doar câteva ore dimineața și câteva ore seara”, a spus edilul. 
Bîznă a mai spus că în comuna pe care o conduce, cu sprijinul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, se află în derulare proiectul Vranceaqua, derulat de administrația județeană, proiect cu o valoare de 5 milioane de euro. „Anul acesta vor începe lucrările de proiectare la sistemul de alimentare cu apă și canalizare pentru zonele Lepșa-Greșu, proiect în care noi am fost prinși cu sprijinul președintelui Marian Oprișan. Practic, acest proiect prevede realizarea unui sistem modern de alimentare cu apă, canalizare, stație de epurare și tot ceea ce ține de alimentarea cu apă. Trebuie știut că niciunul dintre proiectele derulate la nivelul comunei Tulnici nu era posibil fără sprijinul președintelui Marian Oprișan, căruia, în numele locuitorilor din Tulnici, țin să îi mulțumesc”, a adăugat Valentin Bîznă.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?