Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

GALERIE FOTO: Lucrările de igienizare la Școala „Duiliu Zamfirescu”, aproape gata


La Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” din Focșani curățenia generală, dinainte de începerea noului an școlar, este în toi. S-au văruit și s-au igienizat toate sălile de clasă și grupurile sanitare, iar în două săli de clasă s-au făcut reparații capitale. Este vorba despre o sală de la parter, unde se formase igrasie datorită ploilor și infiltrațiilor care au deteriorat peretele exterior. În această sală de clasă s-a îndepărtat lambriul și s-a refăcut în totalitate tencuiala pereților. O altă sală unde se fac reparații importante este laboratorul de fizică. Aici s-a refăcut instalația electrică, punându-se un număr mai mare de prize, suficiente pentru ca toți elevii să poată executa diferite experimente în timpul orelor de fizică. Tot în laboratorul de fizică s-a zugrăvit și se pune gresie pe jos.
„Curățenia a constat în igienizarea sălilor de clasă și a grupurilor sanitare, reparații mai serioase s-au făcut în două săli, într-o sală de la parter s-a îndepărtat igrasia de pe un perete și s-a zugrăvit, iar în laboratorul de fizică s-a refăcut instalația electrică, montându-se mai multe prize pentru ca elevii să poată lucra mai ușor la diferite experimente pe care le fac în laborator”, a precizat profesorul Laurențiu Èšibrea, directorul adjunct al unității de învățământ. Pe lângă curățenia din școală, s-a făcut și igienizarea sălii de sport, unde o echipă profesionistă a fost contractată pentru lucrări de reparații și zugrăvire.
De asemenea, și în clădirea Grădiniței cu program prelungit nr. 7, arondată Școlii Gimnaziale „Duiliu Zamfirescu”, s-au făcut lucrări de reparații, în sensul că a fost refăcută instalația termică, s-au văruit și igienizat sălile de clasă, grupurile sanitare și bucătăria. 
Lucrările de reparații și curățenia s-au realizat cu fonduri din finanțarea de bază de la Ministerul Educației Naționale, din economiile care s-au făcut de-a lungul anului școlar precedent, școala reușind să facă economii considerabile la încălzire, având centrală proprie. Mâna de lucru a fost asigurată de personalul nedidactic de întreținere al școlii, iar pentru lucrările de reparații din cele două săli de clasă și de la sala de sport a fost contractată o firmă privată specializată.
Clasele vor fi pregătite pentru întâmpinarea elevilor până la sfârșitul lunii august. Aranjarea sălilor până la cel mai mic detaliu va reveni în sarcina cadrelor didactice, care își vor începe activitatea la 1 septembrie și care vor amenaja clasele în funcție de vârsta copiilor, cu aviziere, planșe și alte materiale didactice utile fiecăruia la ore.
În anul școlar 2014-2015 la Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” vor învăța un număr de 1.294 elevi, dintre care 110 la preșcolar, 132 la clasele pregătitoare, 654 la ciclul primar și 398 la ciclul gimnazial. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?