Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Profeţii istorice care s-au adeverit


Considerate simple coincidențe de unii, dovezi ale unei puteri supranaturale pentru alții, previziunile care ar fi anunțat cu mult timp înainte evenimente cruciale din istoria lumii fac obiectul unei cărți recent lansate.
Volumul „Bizara lume a coincidențelor”, publicat de editura Michael O’Marra Books, readuce în atenția celor interesați profeții care s-ar fi adeverit la sute de ani după ce au fost făcute, dar și întâmplări care s-ar fi dovedit premonitorii. 
1. Una din profețiile care s-ar fi împlinit după cum a prezis Nostradamus, marele incendiu care a mistuit Londra în 1666, s-ar fi regăsit cu claritate în cuvintele: „Londrei i se va cere tribut de sânge nevinovat, ars în focul din anul 66”. 
2. „În adâncurile Europei de Vest/ Un copil se va naște din oameni sărmani/Cu vorba lui pricepută va seduce masele de oameni/ Iar faima sa se va întinde până-n Est”. Acesta este considerat catrenul prin care Nostradamus ar fi anunțat ridicarea lui Hitler.
3. Un alt eveniment istoric important anunțat de Nostradamus ar fi fost Revoluția franceză din 1789. „Cântece, incantații și cereri se înalță din pieptul sclavilor înrobiți, prințese și lorzi sunt ținuți captivi în închisori (…) Marele zid va cădea, regele va fi executat. (…) Gărzile vor înota în sânge, în apropierea râului Sena pământul va fi însângerat”. 
4. Inclusiv atacul terorist de la 11 septembrie 2001 s-ar regăsi printre profețiile făcute de Nostradamus. „Focul vulcanic din centrul pămantului va cauza cutremure în noul oraș. Două mari pietre vor duce război pentru mult timp. Apoi Arethusa va înroși un nou râu”.
5. Președintele american Abraham Lincoln ar fi avut un vis care s-a dovedit că îi anunța propria moarte, cu doar trei zile înainte de a fi ucis. Afirmația a fost făcută de Ward Hill Lamon, un prieten al președintelui american.
6. Președintele John F. Kennedy ar fi presimțit, la rândul său, că va muri. Acesta ar fi încercat să o liniștească pe soția sa, Jackie Kennedy, spunându-i chiar în ziua în care a fost ucis: „Jackie, dacă cineva vrea să mă împuște de la geam cu o pușcă, nimeni nu-l va putea opri, așa că nu te mai frământa”. 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?