Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Curele de slăbire pot contribui la accentuarea stării de depresie


Cele mai multe persoane vor să slăbească pentru că sunt de părere că astfel viața lor se va schimba în bine, dar, uneori, dietele pe care le urmează le fac să se simtă mai rău, iar riscul de a dezvolta depresie este mai mare în cazul lor, se arată într-un nou studiu, potrivit dailymail.co.uk. Cercetătorii britanici au descoperit că pierderea în greutate nu îi face pe oameni fericiți, așa cum se credea. Din contră, persoanele care au reușit să piardă în greutate, în timpul studiului, au fost de două ori mai predispuse să se simtă triste, singure și letargice, în comparație cu cele care și-au menținut greutatea ori s-au îngrășat.
Cercetarea, realizată la University College London, a arătat că industria de publicitate le transmite persoanelor care vor să piardă în greutate că viețile lor se vor schimba în bine dacă sunt mai slabe. Din acest motiv, acestea se simt dezamăgite când descoperă că s-au schimbat foarte puține lucruri în viața lor, în afară de numărul kilogramelor. Cercetarea a fost efectuată pe un eșantion de aproximativ 2.000 de persoane supraponderale și obeze (bărbați și femei), cu vârsta de peste 50 de ani.
Participanții la studiu au fost cântăriți la începutul studiului și au răspuns unor întrebări privind frecvența momentelor în care s-au simțit triști, singuri și indiferenți. Patru ani mai târziu, 14% dintre voluntari au pierdut 5% din greutatea lor corporală – suficient, potrivit cercetătorilor, pentru a-și îmbunătăți starea de sănătate. Testele efectuate au arătat că nivelul tensiunii arteriale și cel al grăsimilor rele din sânge au scăzut, însă voluntarii au manifestat o stare proastă de dispoziție.
Persoanele care au scăzut în greutate au fost cu 78% mai predispuse să manifeste simptome ale depresiei, spre deosebire de cele care nu au slăbit, se mai arătă în studiul cercetătorilor britanici. „Noi nu vrem să descurajăm pe nimeni să încerce să piardă în greutate, un lucru care înseamnă beneficii fizice extrordinare, dar oamenii nu ar trebui să se aștepte ca pierderea în greutate să le îmbunătățească instantaneu toate aspectele vieții”, a spus Sarah Jackson, unul dintre cercetătorii care au participat la studiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?