Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Tinerii din Centrul „Sfânta Maria” s-au distrat la mare


Tinerii din Centrul „Sfânta Maria” Golești au petrecut o zi de vacanță de neuitat în stațiunea Năvodari. Excursia lor a avut loc zilele trecute și a reprezentat ultima etapă dintre cele patru ale proiectului „A doua șansă la viață”. Acest proiect este destinat copiilor infectați cu virusul imuno-deficitar și a fost susținut de elevii voluntari de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani.
În proiectul „A doua șansă la viață” au fost implicați elevi de la clasele a VIII- a, a IX-a D și a IX-a E, coordonați de profesoarele Loredana Diac, Alina Maiereanu, Constanța Coatu și Teodora Benz. „Nouă dintre prietenii de la Centrul «Sfânta Maria» din Golești, însoțiți de personal specializat, au pornit dis-de-dimineață, dornici să întâlnească soarele, nisipul și valurile. Apa mării s-a dovedit a fi atât de caldă, încât tinerii de la Centru abia și-au mai găsit timp să stea și la plajă. Au construit castele, au jucat toate jocurile obișnuite, au râs, au alergat, ca și cum ar fi vrut să nu piardă nicio clipă din această zi unică. Pentru ei, inițiativa prietenilor de la «Cuza» nu reprezintă doar un gest umanitar, ci fericirea de a trăi puțin visul de vacanță al oricărui copil”, se precizează într-un comunicat al coordonatorilor proiectului.
Excursia a fost susținută financiar de voluntarii de la Colegiul „Al. I. Cuza” și de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), care a pus la dispoziția organizatorilor microbuzul necesar deplasării. „Inițiativa noastră a fost încurajată și susținută de către reprezentanții de la DGASPC, care ne-au pus la dispoziție microbuzul Direcției. Noi nu am asigurat decât motorina, pachetele cu mâncare și băutura pentru drum, o masă la o autoservire din Năvodari”, a declarat profesoara Teodora Bentz.
Proiectul „A doua șansă la viață” a fost gândit acum opt ani de către o echipă de profesori și elevi voluntari de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” și a fost realizat în parteneriat cu DGASPC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?