Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Cercetat penal pentru că a condus o mașină fără asigurare


Un bărbat din satul Liești, comuna Slobozia Bradului, este cercetat de polițiști pentru comiterea a trei infracțiuni. Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulație în România, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.
Bărbatul conducea o autoutilitară înmatriculată în străinătate atunci când polițiștii din Ianca i-au făsut semn să tragă pe dreapta. Oamenii legii i-au cerut șoferului actele mașinii, moment în care au observat că asigurarea era contrafăcută. „În ziua de 5 august 2014, la orele 18:50, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Ianca au oprit pentru control, pe DJ 221, în afara localității Ianca, o autoutilitară cu număr străin de înmatriculare. La volan a fost identificat I. Cătălin (26 de ani), din satul Liești, comuna Slobozia Bradului, județul Vrancea, care, la solicitarea documentelor autovehiculului, a prezentat polițiștilor o poliță de asigurare auto care prezenta urme vizibile de contrafacere. Polițiștii au efectuat verificări în bazele de date ale Poliției și au constatat că mașina este proprietatea unei persoane din Spania și că a fost asigurată în perioada 14-29.07.2014, în prezent nefiind asigurată cu poliță de răspundere civilă auto obligatorie (RCA). În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulație în România, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals”, au transmis polițiștii brăileni.
    În aceeași zi și tot în județul Brăila, dar în comuna Zăvoaia, polițiștii au depistat un vrâncean, din satul Cornetu, comuna Slobozia Bradului, în timp ce conducea o autoutilitară deși avea permisul de conducere suspendat. „Marți, la orele 15:15, polițiștii Postului de Poliție Comunal Zăvoaia l-au depistat pe C. Iulian (31 de ani), din satul Cornetu, comuna Slobozia Bradului, județul Vrancea, în timp ce conducea o autoutilitară, pe strada Primăverii, din localitatea Zăvoaia. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că acesta are permisul de conducere suspendat. Prin urmare, l-au condus la sediul postului de poliție și i-au întocmit dosar penal, în conformitate cu prevederile Codului penal”, au adăugat polițiștii din județul vecin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?