Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO:A fost semnat contractul pentru Centrul de recuperare din Panciu


Primarul orașului Panciu, Iulian Nica a semnat, ieri, contractul de lucrări în cadrul proiectului „Centrul social de recuperare și reabilitare neuromotorie pentru persoane adulte Panciu – Cod SMIS 18599”. Evenimentul a avut loc în cadrul conferinței de presă organizată cu acest prilej de către Unitatea Administrativ Teritorială Oraș Panciu, la Casa Orășenească de Cultură. Primarul Iulian Nica a declarat că obiectivul general al proiectului îl constituie îmbunătățirea calității infrastructurii serviciilor sociale din orașul Panciu pentru asigurarea unui acces egal al cetățenilor la serviciile sociale. 
 Valoarea totală a proiectului este de 1.706.144,52 lei, din care valoarea totală eligibilă este 1.211.689 lei. „Acest centru de recuperare va fi amenajat la parterul fostei Case a Agronomului, de pe Bulevardul Independenței și va asigura servicii sociale pentru persoane adulte, pe o rază minimă de 50 kilometri. În centru vor fi tratate, prin kinetoterapie și fizioterapie, persoane adulte care au suferit diferite afecțiuni neuromotorii. Centrul va fi dotat cu o sală de gimnastică și recuperare în suprafață totală de 128,1 mp și va avea pardoseală caldă și parchet laminat. Spațiul va fi dotat cu șpalieri și tot felul de aparate pentru recuperare și reabilitare, iar toate exercițiile de recuperare vor fi făcute sub atenta supraveghere a specialiștilor. De asemenea, în cadrul centrului va exista un cabinet de masaj, cu pardoseală caldă și parchet laminat, dotat cu birou, mese pentru masaj și o chiuvetă recordată la apă curentă și apă caldă menajeră”, a precizat Iulian Nica. 
 Proiectul are o perioadă de implementare de 18 luni și va beneficia de întreaga dotare aferentă desfășurării activității, precum: Aparat pentru electroterapie/ultrasunet; Aparat pentru magnetoterapie; Aparat terapie combinată; Stepper cu mâner; Saltea gimnastică; Set gantere cu suport; Bancă suedeză; Masa Bobath electrică; Scară modular profesională; Dotări IT necesare pentru programele de gimnastică și exerciții de recuperare. 
 Lucrările în cadrul proiectului „Centrul social de recuperare și reabilitare neuromotorie pentru persoane adulte Panciu” vor fi executate de SC PIF & LMS COMPANY SRL din Focșani. „Este foarte important să precizez faptul că, prin acest proiect, care se alătură celorlalte două proiecte sociale derulate la nivelul orașului Panciu -«Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice Sf. Ioan» și «Centrul pentru persoane de vârsta a treia Sovejana» – continuăm proiectele adresate persoanelor cu probleme de sănătate, pentru a le atenua suferința și pentru a le ajuta în procesul de recuperare. Este o datorie morală pe care o avem față de aceste persoane care au dreptul de a beneficia de cele mai bune condiții de trai și de accesul la cele mai performante servicii medicale”, a declaratprimarul orașului Panciu, Iulian Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?