Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Vin rechizitele GRATUITE


Elevii cu posibilități materiale reduse vor primi și în anul acesta școlar rechizite gratuite de la Guvernul României. În termen de 45 de zile firma care a câștigat licitația urmează să furnizeze toate rechizitele unităților de învățământ. Școlile care constată că rechizitele nu sunt conforme cu specificațiile contractului încheiat au dreptul de a refuza  și a cere remedierea greșelilor. În caz contrar firma nu va primi banii. 
 Numai în Vrancea, pentru clasa pregătitoare se estimează că vor fi 1.600 de copii care vor beneficia de rechizite gratuite. La clasa I sunt 1.480 de elevi beneficiari, iar la clasele II-IV – 4.270 copii ar putea beneficia de rechizite gratuite. La clasele V-VII sunt 4.400 de elevi beneficiari, iar la clasa a VIII-a sunt 1.490 de potențiali beneficiari ai rechizitelor școlare gratuite oferite de stat. 
 Părinții cu posibilități materiale reduse trebuie să completeze dosarele cu toată documentația necesară și să le depună la secretariatele unităților de învățământ unde copiii lor învață. Condiția obligatorie pentru acest program este ca venitul lunar pe membru de familie să fie de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară. Pachetul cu rechizite va avea conținut diferențiat în funcție de nivelul de studiu și va avea o valoare cuprinsă între 25 de lei pentru învățământul primar și 30 de lei pentru învățământul gimnazial. Achiziția pachetelor de rechizite școlare se va face pe structura clasa pregătitoare, clasa I, clasele II-IV, V-VII și clasa a VIII-a.
 Pachetele pentru clasa pregătitoare conțin două caiete de desen A4, un caiet dictando cu 48 de file, două caiete tip, un caiet matematică cu 48 de file, creioane, un set de creioane colorate, radieră, penar, acuarele, două pensule, planșetă, plastilină, lipici și hârtie glasată. Cele destinate copiilor din clasa I sunt alcătuite din caiete tip I și II, caiete speciale pentru abecedar, caiete de desen, creioane, stilouri, creioane colorate, gume de șters, acuarele, ascuțitori, bețișoare din plastic, penare, coperți, rigle și ghiozdane. Elevii claselor II -VIII vor avea caiete de dictando și de matematică, caiete de desen, vocabulare, creioane, pixuri, coperți, creioane colorate, gume de șters, acuarele, ascuțitori, penare și șabloane cu harta României. Licitația a fost câștigată de o firmă din Galați iar valoarea totală a contractului este de 203.498,80 lei fără TVA. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?