Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Elevii din Gugești, mândri că sunt români

Elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță“ Gugești au marcat Centenarul Marii Uniri printr-o activitate intitulată „Mândru că sunt român“. Activitatea a avut loc la Căminul Cultural „Prof. N. Ciorăscu“, sub coordonarea consilierului educativ Cristina Necula și scopul a fost acela de a demonstra că elevii înțeleg și că apreciază jertfa înaintașilor. Aceștia au fost pregătiți de următoarele cadre didactice: Daniela Bulboacă (clasa pregătitoare A) Rodica Cimpoiașu (clasele V-VIII, Școala Nr. 2), Petruța Lefter (clasa a IV-a A), Alina Mirică (clasa a VII-a A), Cristina Necula (clasa a II-a A), Adina Suflețel (Corul Musically) și Violeta Anca Grecu, directoarea unității de învățământ (clasa a VII-a A).

De asemenea, în cadrul activității a fost realizată și o prezentare a proiectului educațional derulat între unitatea de învățământ, primărie și Consiliul Local Gugești, intitulat „Pași spre performanță în an Centenar“. Proiectul a avut ca scop recompensarea elevilor olimpici, prin participarea acestora la o tabără de documentare, în august 2018, în județul Hunedoara. Un alt proiect, intitulat „100 de cruci pentru 100 de ani“, a fost coordonat de profesoara Mirică Alina, prin intermediul acestuia dorindu-se omagierea înaintașilor.

Totodată, în holul Căminului Cultural a fost amenajată o expoziție cu lucrările elevilor. Prezent la activitate, primarul Vasile Vatră a felicitat elevii și corpul profesoral, subliniind că este mândru să reprezinte o comunitate atât de implicată și frumoasă, care simte și trăiește pe deplin românește. Viceprimarul Florin Diniță și consilierul local Costina Iancu au fost, de asemenea, prezenți la activitatea organizată de Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță“ și s-au arătat încântați de tot ce aceștia au pregătit pentru invitați.

Gabriel Albu a fost gazda și bibliotecara Anișoara Diniță a fost un adevărat sprijin pentru elevi și cadrele didactice, oferindu-le materialele necesare și ajutorul de care au avut nevoie. „Îi felicit pe elevi, dar și pe profesorii care au contribuit la realizarea unui moment cu adevărat patriotic și le mulțumesc tuturor! Trăiască România Mare!“, a transmis Violeta Anca Grecu, directoarea școlii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?