Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Trei profesori de nota 10 la Titularizare


Unii dintre profesorii care au participat la examenul de Titularizare de anul acesta abia dacă au reușit să obțină puțin peste punctul din oficiu, în vreme ce trei dintre ei au fost notați cu 10. Două educatoare și o profesoară de arte plastice au reușit să scrie lucrări perfecte. Printre acestea și Olga Ostafi, absolventă de studii superioare promoția 2004, angajată în domeniul privat, fără experiență în domeniul educațional, dar cu multă determinare și o pregătire pe măsură. 
După un rezultat atât de bun, așteaptă cu multă speranță ședința publică de repartizare pe posturi și speră că după atâta muncă va veni și răsplata. „Motivația a fost dorința de a reuși. Am un copil mic, de patru anișori. Noaptea mă pregăteam, iar ziua mă ocupam de familie. Nu am mai predat în învățământ și am terminat facultatea în 2004. Am muncit în domeniu privat ca și decorator, însă când am revenit din concediu de creștere copil mi s-a spus că nu mai este postul, pentru că nu mai sunt fonduri, și atunci am spus că locul meu este în învățământ. M-am pregătit timp de două luni intens, singură. Când am văzut nota nu mi-a venit să cred, credeam că este greșită. Eu am scris tot ce am știut din punctul meu de vedere și am obținut această notă. Pot să spun că m-am aruncat în mare fără să știu să înot”, a spus Olga Ostafi, profesoara de 10. 
Și Luciana Chiriac (FOTO) a obținut nota 10 la examenul de Titularizare de anul acesta. O jumătate de an s-a pregătit pentru asta și deși a dobândit experiență la catedră, ca educatoare la Crucea de Sus, în Panciu, recunoaște că teoria îmbinată cu practica a ajutat-o să ajungă atât de sus. „Am învățat în ultima jumătate de an, dar m-a ajutat mult faptul că am mai lucrat în învățământ la Panciu, la Crucea de Sus, am prins experienț,ă dar am citit și teorie și a ieșit ce a ieșit. Cel mai mult m-am bucurat când băiețelul meu de 6 ani m-a felicitat că am luat 10 curat”, a spus Luciana Chiriac. 
De asemenea, nota 10 a mai obținut și educatoarea Ionelia Durlea, din Gura Caliței. 
 Maiștrii instructori și învățătoarele au făcut de râs profesia de dascăl
La polul opus, cele mai proaste note le-au obținut învățătoarele, maiștrii instructori și profesorii de mecanică, aceștia obținând un pic mai mult de nota 1. Cele mai mici note au fost 1,35, 1,55 și 1,40. Potrivit statisticii Inspectoratului Școlar JudețeanVrancea cu privire la examenul de Titularizare de anul acesta, dintre cei 386 de candidați prezenți, trei au obținut nota 10, iar 180 au obținut note egale sau mai mari de 7. 118 note sunt între 5 și 6,99, iar 88 de note sunt mai mici de 5. 
Cadrele didactice nemulțumite mai pot depune contestații la Inspectoratul Åžcolar Județean și astăzi, între orele 9.00 – 15.00. Rezultatele finale se vor afișa pe 30 iulie. Pentru angajarea în învățământ pe perioadă nedeterminată, profesorii ar fi trebuit să obțină nota 7,00 atât la proba scrisă cât și la proba practică/inspecția specială la clasă, iar cei cu note mai mari de 5,00 pot ocupa un post pe perioadă determinată. Anul acesta, numai 50 de posturi sunt titularizabile.
Prima ședință publică de repartizare a posturilor este pe 31 iulie, la sediul Inspectoratului Școlar Județean.
Rezultatele la Titularizare și statisticile pe discipline AICI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?