Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

GALERIE FOTO:Două microbuze școlare ajung la Cârligele şi Vintileasca


Inspectorul școlar general Vasilica Zaharia și Traian Negulescu, directorul Direcției de Cultură, au fost ieri gazdele momentului festiv de predare către reprezentanții autorităților locale din Cîrligele și Vintileasca a primelor două microbuze școlare dintr-o serie de 46. Până la finalul anului, în județ vor mai ajunge alte 44 de microbuze școlare, în urma demersurilor făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR, Marian Oprișan. Autovehiculele sunt prevăzute cu toate sistemele de siguranță și beneficiază de toate dotările necesare pentru transportul elevilor în siguranță.
 
Mult așteptatele microbuze școlare au fost predate ieri reprezentanților celor două primării beneficiare, Vintileasca și Cîrligele. Oficialii Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea s-au arătat mulțumiți de faptul că elevii din cele două localități vor putea beneficia de transport către școală și retur. Ei au mulțumit reprezentanților Guvernului pentru implicarea de care au dat dovadă în urgentarea distribuirii microbuzelor școlare. „Este o foarte mare bucurie să văd că încă două localități vor beneficia de transport gratuit, că școlarii vor merge la școală cu microbuzul și vor evita drumurile grele și lungi până la școală și înapoi acasă. Pentru copii cred că este benefică și se materializează prin faptul că vor beneficia de aceste microbuze școlare. Mă bucur că județul Vrancea va obține până la finalul acestui an 46 de microbuze școlare. Mulțumim tuturor celor care au grijă de copiii țării, de copiii vrânceni”, a spus inspectorul școlar general Vasilica Zaharia. 
Traian Negulescu a declarat că președintele Consiliului Județean și al UNCJR, Marian Oprișan, a făcut toate demersurile pentru ca în Vrancea să ajungă mai multe microbuze școlare. „Vă mulțumesc pentru faptul că ați acceptat invitația noastră, la momentul în care Consiliul Județean Vrancea va preda către autoritățile publice locale două dintre cele 18 microbuze care vor ajunge în unitățile școlare din județul Vrancea în perioada următoare. Demersurile au fost făcute de către domnul Marian Oprișan, împreună cu Inspectoratul Școlar Vrancea. În total au fost 52 de solicitări, dar o parte dintre acestea au fost declarate neeligibile”, a spus Negulescu. 
 Investiții în sprijinul elevilor
Profesorii spun că este absolut necesar ca și elevii de la sate să beneficieze de condiții decente de studiu, iar cu ajutorul acestor microbuze, interesul elevilor pentru școală va spori. Ba mai mult, ei nu vor mai migra spre școlile din mediul urban. „Chiar aveam nevoie, deoarece elevii vin din teritoriu, de la Dălhăuți, Blidari, de la Bonțești, și un singur microbuz era oarecum insuficient pentru că dimineața copiii trebuiau să se trezească de la 6.00. Erau făcute 6 transporturi dimineața și alte 6 la prânz, iar acum drumurile vor fi la jumătate, având în vedere că avem două microbuze”, a precizat Gina Iancu, directoarea școlii din Cîrligele. 
De altfel, pentru unii copii, mersul zilnic la școală era o adevărată provocare. Este și cazul celor din comuna Vintileasca. „Pentru buna desfășurare a actului educațional, acest microbuz era de strictă necesitate pentru transportul copiilor în siguranță de acasă la școală și de la școală acasă. Sunt două sate mai izolate unde am 13 copii care făceau zilnic naveta de 7+7  km. Drumul și oboseala pentru copiii mici erau foarte grele. Acest microbuz era strict necesar. Pentru buna funcționare a microbuzului vom angaja un șofer și lucrurile vor decurge normal”, a precizat Viorel George Spătaru primarul comunei Vintileasca. 
La nivel național au fost distribuite primele 100 de microbuze școlare, iar județul nostru a primit 2 mașini. În județul Vrancea vor fi distribuite, în total, 46 de microbuze cu 16+1 locuri în două etape, astfel: 18 în perioada iulie-septembrie, iar 28 în perioada octombrie-decembrie. Mult așteptatele și atât de necesarele microbuze școlare vor fi distribuite până în septembrie comunelor: Bîrsești, Boghești, Cîrligele, Cotești, Dumbrăveni, Golești, Gugești, Milcovul, Nistorești, Obrejița, Răcoasa, Soveja, Spulber, Suraia, Tîmboiești, Vîrteșcoiu, Vintileasca, Vrîncioaia. În etapa a doua vor veni microbuze școlare pentru transportul elevilor în comunele: Andreiașu de Jos, Bolotești, Cîmpuri, Chiojdeni, Corbița, Dumitrești, Fitionești, Garoafa, Gura Caliței, Homocea, Măicănești, Mera, Nănești, Popești, Răcoasa, Reghiu, Ruginești, Slobozia Bradului, Slobozia Ciorăști, Străoane, Tănăsoaia, Tătăranu, Tulnici, Valea Sării, Vînători, Vidra, Vizantea Livezi, Vulturu. 
Microbuzele sunt achiziționate printr-un program derulat de Guvernul Ponta, iar fondurile provin din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efecte de seră. Programul prevede achiziționarea de microbuze și autobuze pentru transportul elevilor din comunitățile rurale și al sportivilor din unitățile de învățământ preuniversitar la competițiile interne și internaționale, prin Ministerul Dezvoltării Regionale.

  

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?