Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

GALERIE FOTO:Angajatele din sistemul sanitar se pot înscrie la cursuri de formare profesională


Angajatele sistemului sanitar vrâncean pot participa la cursuri de educație medicală continuă și recalificare profesională. Ieri, a fost dat startul proiectului finanțat cu fonduri europene „Åžanse egale pentru acces în carieră”. Reprezentanții proiectului spun că acesta este dedicat, în special, femeilor care provin din medii defavorizate. „Este un proiect dedicat femeilor din sistemul sanitar și din asistență socială. Acesta este centrat pe cursuri profesionale și cursuri de educație medicală continuă. Vrancea a fost aleasă în cele șase regiuni principale pentru că acum un an și jumătate s-a făcut o selecție vizavi de doleanțele angajaților, iar Vrancea a răspuns cel mai promt. Aceste cursuri sunt un back up pentru persoanele defavorizate, pentru că se adresează lor în primul rând, le deschide posibilitatea de a putea lucra și part time„, a declarat Răzvan Gae, vicepreședintele Federației Sanitas. 
Astfel, asistentele medicale pot participa la cursuri de educație medicală continuă, unde primesc 15 credite EMC, iar personalul medical auxiliar poate participa la cursuri de îngrijire copil și de pedagog social. Astfel, femeile interesate se pot adresa, începând de astăzi, liderului Sanitas Vrancea, Claudiu Grosu, care va oferi informațiile necesare referitoare la actele necesare dosarelor de înscriere. „Cei interesați trebuie să completeze un dosar și să se adreseze responsabilului regional, care le va comunica documentele necesare. Cursurile vor fi făcute aici, în Vrancea, iar la final vor primi diplome recunoscute la nivel european”, a mai spus Răzvan Gae.  
Mai mult, femeile care vor participa la cursurile de îngrijire copil vor fi recompensate cu 2.625 lei. Obiectivul general îl constituie promovarea respectării principiului egalității de șanse și de gen, a tratamentului și accesului egal pe piața muncii, prin acțiuni de conștientizare, informare, dezvoltare și furnizare de programe de calificare/ recalificare, specializare/ perfecționare pentru 1.500 de femei, în vederea integrării/ reintegrării și menținerii pe piața muncii. Dintre acestea, 900 de femei vor participa la cursurile de calificare/ recalificare și 600 de femei vor participa la programe de formare specifice, adresate femeilor din sistemul sănătății.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?