Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Pompierii, jandarmii, aviatorii MAI răniţi în misiune rămân angajaţi


Pompierii, jandarmii și angajații Inspectoratului General de Aviație care în urma rănilor suferite în misiuni rămân cu invaliditate pot ocupa funcții militare sau civile, iar copiii și soții acestora s-ar putea angaja în unități ale MAI, în funcție de studii, fără să susțină concurs. 
Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a aprobat Ordinul privind măsurile de sprijin acordate personalului militar încadrat într-un grad de invaliditate sau clasat apt limitat pentru serviciul militar, precum și familiilor personalului militar rănit sau decedat în misiune. 
Potrivit Ordinului, pompierii, jandarmii și angajații Inspectoratului General de Aviație încadrați într-un grad de invaliditate ca urmare a rănirii în timpul serviciului pot fi menținuți în activitate în funcții militare sau civile, în unități ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI). 
Actul normativ mai prevede că soțul sau soția și copiii militarilor decedați sau încadrați într-un grad de invaliditate pot fi numiți în funcții militare sau civile fără susținerea unui examen sau concurs, în unități ale MAI, în funcție de studii și experiență. De asemenea, copiii aflați în întreținerea militarilor din MAI încadrați într-un grad de invaliditate sau decedați în misiune vor putea fi admiși în instituțiile de învățământ ale ministerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?