Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Inspectorii fiscali au trimis procurorilor vrânceni 20 de sesizări penale. Prejudiciu de 7,55 milioane lei!


Inspectorii fiscali vrânceni au colectat 44,8 milioane lei de la evazioniști în urma controalelor efectuate în primul semestru din acest an. În această perioadă au fost efectuate 804 verificări la contribuabilii de pe raza județului. Reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice Vrancea au arătat că în urma acțiunilor de inspecție fiscală au fost atrase suplimentar la bugetul de stat cu peste 4 milioane lei mai mult decât în perioada similară a anului anul trecut. 
 Cea mai mare parte din totalul sumelor atrase, adică 84,19%, o reprezintă diferențe de impozite și taxe – 37,75 milioane lei. „În timpul acțiunilor de inspecție fiscală au fost aplicate amenzi contravenționale în sumă de 368,2 mii lei în principal pentru: reținerea și nevărsarea în totalitate a sumelor reprezentând impozite și contribuții cu reținere la sursă; declararea în mod eronat la organul fiscal teritorial a impozitelor, taxelor și contribuțiilor datorate bugetului general consolidat; nerespectarea prevederilor M.F.P. referitoare la întocmirea și utilizarea documentelor justificative și contabile pentru toate operațiunile efectuate, respectiv pentru neefectuarea inventarierii; prezentarea de situații financiare care conțin date eronate sau necorelate; nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declarațiilor recapitulative sau depunerea de astfel de declarații cu sume incorecte ori incomplete. De asemenea au fost făcute confiscări în valoare de 1,09 milioane lei”, arată reprezentanții AJFP. 
 Aceștia precizează că sumele încasate în timpul inspecțiilor fiscale au fost de 20,11 milioane lei, adică 44,85% din totalul obligațiilor stabilite suplimentar. În urma controalelor, inspectorii fiscali au trimis procurorilor vrânceni 20 sesizări penale pentru un prejudiciu de 7,55 milioane lei. De asemenea, au fost instituite măsuri asiguratorii când s-a considerat că există pericolul ca agentul economic să se sustragă, să își ascundă, ori să își risipească patrimoniul, periclitând sau îngreunând în mod considerabil colectarea au fost instituite măsuri asiguratorii. „În semestrul I 2014 au fost instituite 49 de astfel de măsuri asiguratorii în valoare de 17,51 milioane lei”, precizează reprezentanții AJFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?