Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Bani de la Guvernul României pentru elevii cu performanțe


Elevii vrânceni care au obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională și la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie, vor fi felicitați de ministrul Remus Pricopie în cadrul unei videoconferințe organizate cu acest scop marți. Tot atunci elevii merituoși vor fi informați oficial cu privire la recompensele pe care Guvernul României le ofertă.
În Vrancea, șapte absolvenți ai clasei a VIII-a vor primi din partea Guvernului României câte 2000 de lei fiecare, iar absolventa clasei a XII-a va primi 3000 de lei pentru rezultatele obținute la examenele susținute. Singura candidată care a obținut media maximă la examenul maturității este Maria Mănăilă, absolventă a Colegiului Național „Al. I. Cuza” din Focșani. Ea va primi suma de 3.000 de lei. Cât îi privește pe absolvenții de clasa a VIII-a, șapte dintre ei au obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională. Patru dintre aceștia au absolvit cursurile Școlii „Duiliu Zamfirescu”, respectiv Andreea Nicoleta Palade, Åžtefania Frunză, Diana Nichițoiu și Mihai Cristian Cherecheșu. Ceilalți trei absolvenți de 10 sunt Teodora Claudia Olaru, elevă a Colegiului Național „Unirea”, Bianca Elena Oprișan și Denisa Fusaru, ambele de la Școala „Ștefan cel Mare” din Focșani. 
Noutatea de anul acesta este că sumele vor mai fi acordate elevilor prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean (lSJ) Vrancea și nu prin intermediul unităților de învățământ ca până acum. La evenimentul de marți, care va avea loc la sediul ISJ Vrancea, începând cu ora 10.00, sunt așteptați alături de premianți și părinții acestora, dar evident și oficiali din cadrul inspectoratului. Decizia de acordare de recompense elevilor care au obținut punctajul maxim la examenele naționale a fost adoptată în ședința de Guvern din data de 9 iulie 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?