Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Focșănenii Teodor Prunache și Eduard Lambrinoc, campioni în Slovacia cu ACS Tâmpa Brașov


Ediția cu numărul XIII a turneului de fotbal Fragaria Cup (Presov, Slovacia) a avut loc în perioada 2-6 iulie și a aliniat la start 231 de echipe din 16 țări, la 9 categorii de vârstă. ACS Tâmpa Brașov a participat la 5 dintre acestea (2002, 2003, 2004, 2005 și 2006), reușind să se obțină titlul de campioană la categoria 2004 și vicecampioană la categoria 2006. Din grupa 2004 a echipei din Brașov au făcut parte și doi tineri fotbaliști focșăneni, Teodor Marian Prunache (fiul omului de afaceri Corneliu Prunache) și Eduard Lambrinoc.
Componenții grupei de vârstă 2004 au reușit surpriza competiției, reușind să câștige turneul încă de la prima participare. Copiii au avut un parcurs bun în faza grupelor, terminând pe prima poziție cu 16 puncte (5 victorii, 1 egal și o înfrângere). În faza optimilor de finală s-au impus cu scorul de 2-1 în fața polonezilor de la Ruda Slaska. În sferturi, echipa din Brașov a câștigat cu 3-1 partida împotriva celor de la Atletic Kiev, urmând ca în semifinale să îi întâlnească pe cei de la Atletico Arad într-un duel 100% românesc.
Partida a avut o încărcătură foarte mare, ambele echipe reușind să înscrie de 2 ori, terminând la egalitate după timpul regulamentar. La loteria penalty-urilor, echipa brașoveană s-a dovedit a fi mai providențială, reușind să câștige cu scorul de 4-3, asigurându-și un loc în marea finală. Finala avea să-i aducă în fața grupării de sub Tâmpa pe cei de la FK Tatran Presov, echipa locală fiind încurajată de o galerie numeroasă. Partida a fost una foarte echilibrată, singurul gol fiind marcat de către jucătorul Roșu Ionuț, gol care urma să fie decisiv în câștigarea partidei, respectiv a turneului.


                                                                                                  Eduard Lambrinoc

Pe lângă trofeul și medaliile de aur primite din partea organizatorilor, 2 dintre jucătorii echipei ACS Tâmpa Brașov au fost desemnați să facă parte din Dream Team-ul turneului, Iustin Grigore și Alexandru Mihăilă fiind printre cei mai buni jucători prezenți la acest turneu la categoria de vârstă U10 (2004). Lotul ACS Tâmpa 2004 la Fragaria Cup: Duță Vlad, Lambrinoc Eduard, Taraș Victor, Mihăilă Alexandru, Muscalu Flavius, Niculcea Sergiu, Brînzea Andrei, Luca Stelian, Aparaschivei Andrei, Roșu Ionuț, Prunache Teodor. 


                                                                                                 Teodor Marian Prunache

Nicu Văduva, antrenor grupa 2004 a declarat: „Ne bucurăm că am reușit să obținem această performanță notabilă încă de la prima participare, acest turneu fiind unul foarte greu de câștigat, mai ales că pe parcursul ultimilor ani am pierdut jucători talentați, dar am reușit să arătăm că cei rămăși împreună cu cei nou-veniți pot forma o echipă puternică, cu care ne putem mândri! Îi felicit pe copii pentru felul în care s-au comportat pe tot parcursul acestui turneu și pentru prestațiile avute. Personal, sunt mulțumit de parcursul fiecărei echipe a școlii noastre de fotbal și ne dorim ca pe viitor să continuăm pe aceeași pantă ascendentă și să aplicăm cât mai bine programele de instruire pe care le-am început acum 5 ani de zile, odată cu înființarea școlii de fotbal ACS Tâmpa Brașov!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?