Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: O mie de invitaţi la Zilele Focşaniului, „capitala europeană a prieteniei“


Focșaniul a avut aproape o mie de invitați la Zilele Municipiului care s-au încheiat ieri seară. Au fost delegații din Serbia, Franța, Grecia, Turcia, Lituania, Republica Moldova, care s-au simțit foarte bine în orașul de pe Milcov. Delegațiile străine și-au spus impresiile despre Focșani în casa Ibrăileanu, clădire monument istoric renovată de omul de afaceri Ion Alexe.  O prezență inedită la conferința de presă a fost primarul orașului lituanian Alytus, Jurgis Krasnickas. Aflat în călătorie cu rulota spre Turcia, primarul lituanian a venit la Focșani împreună cu familia în urma invitației lansate de ambasadorul României în Lituania, Dan Adrian Bălănescu. „Acum trei săptămâni, ambasadorul României a venit la noi, în orașul Alytus și ne-a recomandat, dacă trecem prin România, neapărat să trecem prin Focșani. Ni s-a spus în același timp că Focșaniul este de aproape aceleși dimensiuni ca Alytus și este foarte indicat să încercăm un parteneriat între cele două orașe. Este și motivul pentru care facem această primă vizită, să vedem cum arată Focșaniul, să întâlnim oameni și trebuie să remarc faptul că oamenii sunt foarte frumoși. Când ne întoarcem din călătorie vă vom trimite o invitație în orașul nostru, să îl vizitați și, dacă vă va place, să demarăm o procedură de prietenie și colaborare. Ziua de naștere a orașului nostru este cu trei săptămâni mai devreme decât a orașului dumneavoastră și sperăm ca anul viitor să fim deja parteneri și să fiți prezenți la ziua orașului nostru ca invitați. Orașul nostru este unul dintre cele mai verzi din țară”, a spus primarul Jurgis Krasnickas, care a înmânat și un cadou reprezentativ pentru Alytus viceprimarului Tudorel Trofin. La rândul său, oficialul focșănean i-a oferit primarului un album cu imagini din municipiu și o sticlă cu vin de Vrancea. 
 Viceprimarul le-a mulțumit delegațiilor străine pentru participarea la Zilele Focșaniul și i-a invitat să vină în municipiu și cu alte ocazii. La rîndul lor, reprezentanții delegațiilor prezente la întâlnirea de ieri au rămas impresionați de Focșani și speră la proiecte comune. „Doresc să vă mulțumesc pentru această primire călduroasă și pentru această organizare deosebită care a însemnat Festivalul dumneavoastră. Suntem impresionați de calitatea, de istoria și de tradițiile locale și suntem bucuroși să găsim rădăcinile comune ale istoriei româno-franceze. Saint Amand les Eaux și Focșani au demarat de ceva timp relații de prietenie și proiecte comune care vor fi implementate cât de curând. Am extras din aceste zile o energie extraordinară și o dorință deosebită care ne îndeamnă să facem mai mult decât aceste întâlniri și să demarăm chiar proiecte foarte concret aplicate în comun între cele două orașe. În aceste momente când comemorăm primului mare război mondial este cu atât mai important să avem acest gen de întâlniri care au stat la baza realizării Europei popoarelor, Europei prieteniei. Focșaniul din perioada Festivalului a fost cu adevărat capitala Europei din punct de vedere al prieteniei”, a spus Michel Meresse, delegatul orașului francez Saint Amand les Eaux. 
 De asemenea, delegații orașului Orhei din Republica Moldova i-au invitat pe focșăneni să treacă Prutul. „Ca oaspeți din orașul Orhei suntem foarte mulțumiți și vrem să vă aducem sincere mulțumiri din partea colegilor și din partea primarului, domnul Vitalie Colun pentru ospitalitatea pe care ne-ați oferit-o și vă așteptăm la Orhei”, a spus viceprimarul Ala Savin. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?