Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

TEST de cultură generală


 Monitorul de Vrancea vă propune să vă testați cunoștințele de cultură generală. Testul va consta într-o întrebare, cu variante de răspuns, cea corectă urmând să o aflați a doua zi. 
89. Cum se numeau membrii elitei politice chineze condamnați pentru punerea în practică a măsurilor politice ale Revoluției Culturale? 
a) dictatorii 
b) ultimii împărați  
c) grupul celor patru 
d) mandarinii 
Sursa: Ghid de cultură generală, Encyclopedia Britannica 
Răspunsul îl veți afla în numărul de mâine al cotidianului Monitorul de Vrancea.
Răspunsul la întrebarea de ieri „Care este cel mai lung lac cu apă dulce din lume?” este b) lacul Tanganyika. Este cel mai lung lac de apă dulce din lume (660 km) și al doilea cel mai adânc (1436) după lacul Baikal din Rusia. Relativ îngust, cu o lățime variind între 16 și 72 km, Tanganyika are o uprafață de aprox. 32.900 kmp și formează granița dintre Tanzania și Republica Dominicană Congo. Lacul se află pe linia care desparte regiunile de floră ale Africii de Est și de Vest, iar pe malurile lui crește palmierul de ulei, caracteristic pentru flora Africii de Vest. Locuitorii de pe țărmuri cultivă orez și culturi de subzistență și se îndeletnicesc cu pescuitul, lacul este plin de hipopotami și crocodili și are o bogată faună aviară. 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?