Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

SECRETELE longevităţii japonezilor


Stilul de viață japonez, bazat pe o dietă bogată în pește și alge, căreia i se adaugă exercițiile fizice, promovează longevitatea, spun cercetătorii, în condițiile în care în Japonia se înregistrează cea mai mare speranță de viață și cel mai mare număr de persoane centenare. Stilul de viață al japonezilor se bazează pe câteva reguli de bază, care promovează sănătatea organismului și previn afecțiuni precum cancerul mamar și la prostată, dar și bolile cardiovascularem.
Săriți peste desert: Japonezii încheie prânzul cu un ceai verde sau fructe. Desertul este consumat de regulă în timpul după-amiezii, la o cafea, iar porțiile sunt mult mai mici decât în Europa.
Înlocuiți salata cu alge: În martie, oamenii de știință de la Universitatea din Newcastle au descoperit că alginatul de sodiu, un compus regăsit în alge, împiedică absorbția grăsimii în organism. Astfel, o creștere de patru ori a nivelului de alginat din organism a împiedicat asimilarea grăsimii cu 75%. Specialiștii recomandă fulgii de wakame, din magazinele naturiste, care pot fi înmuiați în apă timp de cinci minute, înainte de a-i adăuga în salate.
Ridicați-vă de la masă înainte de a vă sătura: În Insula Okinawa din Japonia există cel mai mare număr de centenari din lume, iar nutriționiștii consideră că acest lucru se datorează regulii „hara hachi bu” – mâncați până v-ați săturat 80%.
Includeți sushi în dietă: Sushi, gustarea tradițională japoneză pe bază de orez și pește, reprezintă o sursă ideală de acizi grași omega 3, importanți pentru sănătatea creierului și a inimii. Japonezii consumă între 80 și 100 de grame de pește zilnic.
Consumul de tofu reduce simptomele menopauzei: În Japonia nu există un cuvânt pentru termenul „bufeuri”, iar studiile au arătat că femeile japoneze sunt afectate mult mai puțin de menopauză decât femeile din alte părți ale lumii. Unii nutriționiști consideră că acest lucru se explică prin faptul că japonezele consumă mult mai multe produse din soia, cum ar fi tofu. Soia și alte tipuri de leguminoase conțin fitoestrogeni, un grup de hormoni naturali ce echilibrează dereglările hormonale și reduc simptomele menopauzei.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?