Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Și-a lovit fratele cu sapa în cap din cauza unui prelungitor


Bărbatul de 22 de ani, din Nereju, care și-a lovit fratele mai mare cu sapa, în cap, a fost arestat preventiv. În noaptea de 14 spre 15 iunie, cei doi frați au consumat băuturi alcoolice, apoi s-au luat la ceartă din cauza unui prelungitor. Cearta a degenerat în bătaie. Potrivit procurorului Liviu Oprișan, victima a primit 25-30 de zile de îngrijiri medicale, fiind supusă unor intervenții chirurgicale, la Spitalul de Neurochirurgie din Galați. 
 Din cauza unui prelungitor, doi frați din Nereju au devenit dușmani de moarte. Aburiți de alcool, cei doi s-au luat la ceartă din cauza prelungitorului, pe care îl revendicau ambii. De aici și până la o bătaie în toată regula nu a mai fost decât un pas. Costel Rotaru, de 22 de ani, și-a lovit fratele mai mare, Neculai Rotaru, de 34 de ani, cu o sapă. Loviturile au fost aplicate în cap, iar victima a avut nevoie de intervenții chirurgicale. 
 Fapta a fost comisă în noaptea de 14 spre 15 iunie. Așa cum Monitorul de Vrancea a relatat și la momentul respectiv, Costel Rotaru și Neculai Rotaru, care locuiesc împreună în casa mamei lor, au mers la un alt frate, care locuiește în apropiere. Acolo au băut bere și țuică, aduse de un martor. Apoi, Costel și Neculai au început să se certe din cauza unui prelungitor, ambii susținând că acesta le aparține.
Văzând că cei doi s-au luat la ceartă și că nu se mai poate înțelege cu ei, fratele la care erau în vizită i-a trimis acasă. Cei doi s-au certat și pe drum, iar când au ajuns în curtea locuinței mamei lor au început să se lovească. Inculpatul spune că victima a dat prima lovitură, după care el a luat o sapă și a lovit-o, provocându-i leziuni în zona capului. „Victima a primit 25-30 de zile de îngrijiri medicale. Aceasta a fost lovită cu o sapă în zona capului, fiindu-i provocată și o fractură. Suspectul a fost reținut pentru tentativă la omor, iar astăzi (ieri-n.r.) va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă”, ne-a precizat procurorul Liviu Oprișan, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. 
 
         Fratele bătăuș, în arest pentru 30 de zile
 Ieri după-amiază, Costel Rotaru a ajuns în fața magistraților Tribunalului Vrancea, care au admis propunerea procurorilor și au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. (…) dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 zile a inculpatului Rotaru C., pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor (…) începând cu data expirării reținerii – 26.06.2014, până la 25.07.2014 inclusiv. (…) dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. Dispune încunoștiințarea unui membru al familiei. Cu drept de contestație în termen de 48 ore de la pronunțare”, se arată într-o informare de la Biroul de Presă al Tribunalului Vrancea. 
 În ultima vreme, numărul faptelor comise cu violență a crescut. De cele mai multe ori, altercațiile au loc între membri de familie și mai toate scandalurile pornesc după ce persoanele implicate consumă alcool în exces. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?