Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Mita şi votul ilegal se pedepsesc cu închisoare


   Polițiștii vrânceni vor începe o campanie de informare și conștientizare a cetățenilor cu privire la riscurile pe care și le asumă dacă primesc mită, în timpul procesului electoral pentru demiterea președintelui suspendat Traian Băsescu.
   În contextul campaniei electorale generată de referendumul pentru demiterea președintelui, Ministerul Administrației și Internelor organizează o campanie de informare și conștientizare a cetățenilor români cu drept de vot, cu privire la riscurile nerespectării legislației referitoare la procesul electoral.
   Campania de informare se desfășoară la nivel național, sub sloganul „Votează legal!”. Obiectivele acestei campanii sunt informarea cetățenilor asupra sancțiunilor legale prevăzute pentru încălcarea legislației electorale și conștientizarea acestora pentru asigurarea unui proces electoral legal.
   Campania se adresează în general, tuturor cetățenilor români cu drept de vot, și în special tinerilor care împlinesc 18 ani, celor care votează pentru prima dată, populației cu drept de vot din mediul urban și rural, membrilor formațiunilor politice sau voluntari ai acestora, tuturor celor implicați în derularea campaniei electorale.
   O astfel de campanie s-a desfășurat și înainte și pe trimpul alegerilor locale din data de 10 iunie a.c.
Atunci, polițiștii vrânceni au mers prin tot județul, le-au împărțit cetățenilor pliante și le-au explicat ce înseamnă mita electorală și votul ilegal, dar și cum sunt pedepsite de lege aceste fapte. Totodată cetățenii vor fi informați să sesizeze de îndată la 112, orice încălcare a legislației electorale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?