Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

GALERIE FOTO: Bani europeni pentru sprijinirea viitorilor asistenți medicali


Elevii Școlii Postliceale Sanitare de Stat „Hippocrate” din Focșani vor fi sprijiniți pentru creșterea performanței școlare și punerea în valoarea a competențelor dobândite, în cadrul proiectului „Instrumente moderne de predare – învățare pentru creșterea performanțelor școlare ale elevilor din învățământul postliceal sanitar”. Proiectul a fost lansat ieri și are ca grup țintă 300 de elevi, 100 din anul I de studiu, 100 de la anul II și 100 de la anul III de studiu. 
Modulele propuse fac parte din sfera medicală și se dorește, în principal, să fie dezvoltate instrumente moderne de predare și de învățare, astfel încât beneficiarii acestui proiect să aibă un plus de valoare atunci când merg a solicita angajarea. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea performanțelor școlare și accesul la servicii noi de educație ale elevilor, care sunt în școala sanitară. De asemenea, unitatea de învățământ va fi dotată cu instrumente medicale și manechine de ultimă gererație. 
Directoarea școlii sanitare este optimistă în ceea ce privește proiectul și speră ca în urma acestuia elevii să își poată găsi mai ușor un loc de muncă. „Meseria de asistent medical este o meserie care este foarte importantă la ora actuală în societatea noastră și de aceea considerăm că această meserie trebuie să fie învățată la un standard impus de politicile europene”, a spus Cristina Nedelcu, directoarea Școlii Postliceale Sanitare de Stat „Hippocrate” din Focșani. 
Totodată se va folosi și o platformă e-learning, care să dezvolte orizontul cunoașterii elevilor, iar cunoștințele acumulate pe parcursul celor 18 luni de proiect vor fi diseminate la nivelul școlilor gimnaziale și al liceelor. Proiectul cuprinde și câteva manifestări educative și simpozioane, la care se vor prezenta exemple de bune practici și rezultatele la care se dorește a se ajunge. 
Proiectul „Instrumente moderne de predare – învățare pentru creșterea performanțelor școlare ale elevilor din învățământul postliceal sanitar” este finanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.
La lansarea proiectului a participat și inspectorul școlar de discipline tehnice Tincuța Zahariuc. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?