Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Colonelul Puflea este noul șef al Centrului Militar Zonal


Colonelul Mărgărit Puflea este noul șef al Centrului Militar Zonal (CMZ) Vrancea. Acesta ocupă funcția în urma unui concurs. El a avut doi contracandidați, printre care și pe șeful de stat major, colonelul Decebal Dîrdală, care a ocupat funcția de șef al CMZ prin împuternicire, timp de patru luni. 
 Chiar dacă a preluat comanda CMZ de foarte puțin timp, noul șef și-a stabilit direcțiile de acțiune pe termen scurt, mediu și lung. Printre altele, el și-a propus să îmbunătățească relațiile directe cu șefii tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul apărării naționale și cu operatorii economici cu responsabilități în acest domeniu, să asigure un grad cât mai mare de acoperire a grupurilor țintă și a principalelor medii de recrutare, respectiv instituții de învățământ gimnazial, preuniversitar și universitar, unități militare, cluburi sportive, târguri de oferte educaționale sau locuri de muncă, companii de stat și private, cu informații referitoare la oferta educațională/ profesională a armatei. 
Un alt obiectiv este promovarea profesiei militare în mediile civil și militar, precum și recrutarea candidaților pentru formarea profesională inițială a personalului militar în activitate și pentru a urma cursurile învățământului liceal militar, pe baza criteriilor generale și specifice de recrutare. Un alt aspect este cel legat de creșterea gradului de disponibilitate a personalului CMZ Vrancea pentru soluționarea cu celeritate a tuturor solicitărilor personalului militar disponibilizat și ale celorlalte categorii de cetățeni de pe raza județului Vrancea. 
Alte aspecte punctate de noul șef al CMZ au legătură cu îmbunătățirea percepției opiniei publice asupra mediului militar, personalului militar și asupra profesiei, dar și soluționarea în termen a tuturor petițiilor venite din partea rezerviștilor. „Întotdeauna, când iei un mandat cântărești ceea ce găsești în locul în care ai ajuns, vezi ce e bun și ce e rău și pe durata mandatului pe care îl ai îți propui să realizezi anumite lucruri. Mi-am propus să fac îmbunătățiri acolo unde lucrurile nu merg bine, dar și să vin cu ceva nou. În primul rând mi-am propus să preiau ceea ce este bun aici”, a precizat colonel Mărgărit Puflea. 
        Noul șef vine de la București
 Noul șef al CMZ s-a născut în Vrancea, la Vulturu, și și-a desfășurat activitatea la București, având o vastă experiență în domeniu. Primul grad militar l-a obținut în anul 1988, iar de-a lungul timpului a îndeplinit mai multe funcții. Astfel, el a fost comandant pluton lansare, comandant baterie lansare, ofițer de stat major în biroul operații, toate în cadrul Brigăzii 1 Rachete Antiaeriană, apoi a fost șef de stat major, divizion artilerie la Brigada 1 Rachete sol-aer, șef birou operații la aceeași brigadă, dar și comandant de batalion și șef al operațiilor și instrucțiilor. Anterior câștigării concursului de la CMZ, el a fost locțiitor al comandantului în cadrul Grupului 1 Luptă – Brigada 1 Rachete sol-aer. 
 Colonelul Puflea a fost și în misiuni externe. Prima misiune internațională a fost în anul 2006, în Afganistan, iar cea de-a doua a fost în 2011, în aceeași țară. De-a lungul carierei, el a fost decorat cu semnul onorific „În serviciul Patriei” pentru 25 de ani de activitate, a primit titlul onorific de „Militar Veteran”, Emblema de Onoare a Statului Major General și Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?