Ediția: Marți 18 iunie 2024. Nr. 6651
Ediția: Marți 18 iunie 2024. Nr. 6651

Un bărbat din Gugeşti şi-a găsit sfârşitul sub roţile unui tir


Un bărbat de 48 de ani, din comuna Gugești, și-a găsit sfârșitul sub roțile unui tir. Accidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 23.30, pe drumul european¸ în afara comunei Urechești, către Focșani. 
Bărbatul decedat, Petruș Caraiman, venea către Focșani și mergea pe marginea părții carosabile. Åžoferul unui autotractor înmatriculat în Prahova, Mihai Chezan, de 26 de ani, nu l-a observat, întuneric fiind, și a dat cu mașina peste el. Oamenii legii ne-au spus că bărbatul accidentat era îmbrăcat în negru din cap până-n picioare. Pietonul a murit pe loc, cadrele medicale ajunse la fața locului nemaiputând face altceva decât să constate decesul. După cercetarea la fața locului, care a durat până târziu în noapte, trupul neînsuflețit al bărbatului de 48 de ani a fost ridicat de la locul accidentului și adus la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cauzei morții. 
Oamenii legii au întomcit un dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțunii de ucidere din culpă. „Din primele verificări a rezultat că șoferul unui autotractor, în timp ce se deplasa pe direcția Buzău-Focșani, în afara comunei Urechești, a surprins și accidentat mortal un bărbat de 48 de ani, din comuna Gugești, care se deplasa în calitate de pieton pe marginea părții carosabile, în aceeași direcție. În urma accidentului, pietonul a murit pe loc. Conducătorul auto în vârstă de 26 de ani, a fost testat cu aparatul alcooltest și nu se afla sub influența băuturilor alcoolice. În cauză a fost întocmit un dosar penal, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a modului de producere a accidentului și a vinovăției, urmând să fie dispuse măsurile corespunzătoare”, ne-a precizat inspectorul principal Cătălin Manea, de la Serviciul Poliției Rutiere Vrancea. 
        Pe timp de noapte, pietonii trebuie să poarte veste fluorescent-reflectorizante
Pietonii reprezintă o categorie extrem de vulnerabilă a participanților la traficul rutier, imprudența acestora fiind și principala cauză generatoare de accidente rutiere la nivelul județului nostru. Polițiștii le reamintesc celor care se deplasează frecvent/ocazional ca și pietoni, că trebuie să respecte  o serie de reguli de circulație. Astfel, 
pietonii sunt obligați să se deplaseze numai pe trotuar, iar în lipsa acestuia, pe acostamentul din partea stângă a drumului în direcția lor de mers. Când și acostamentul lipsește, pietonii sunt obligați să circule cât mai aproape de marginea din partea stângă a parții carosabile, în direcția lor de mers. Traversarea drumului public de către pietoni se face perpendicular pe axul acestuia numai prin locurile special amenajate și semnalizate corespunzător, iar în lipsa acestora, în localități, pe la colțul străzii, numai după ce s-au asigurat că o pot face fără pericol pentru ei și pentru ceilalți participanți la trafic. 
 Pe timp de noapte, pietonul care circulă pe partea carosabilă, care nu este prevăzută cu trotuar sau acostamente, trebuie să aibă aplicate pe îmbrăcăminte accesorii fluorescent-reflectorizante sau să poarte o sursă de lumină, vizibilă din ambele sensuri. Inspectorul principal Manea a adăugat că „persoanele care observă pietoni pe drumurile publice și consideră că există posibilitatea ca aceștia să fie victime ale unor accidente rutiere, să sune la 112 și să ne anunțe pentru a putea preveni producerea unor evenimente nedorite”. 
Foarte frecvent în activitatea desfășurată, polițiștii rutieri spun că se confruntă în trafic cu situații în care pietonii își riscă viața alegând să nu traverseze strada pe trecerile pentru pietoni. Foarte mulți dintre aceștia sunt în vârstă și nu conștientizează pericolul la care se expun, încercând să se disculpe și arătând spre conducătorii auto care circulă cu viteză sau minimalizând faptele lor.
        Un alt pieton a fost accidentat la Domnești
 Un alt pieton a fost accidentat vinerea trecută, la Domnești. Bărbatul se afla pe trecerea de pietoni, în momentul în care un șofer din Bacău a dat cu mașina peste el. „La data de 20 iunie a.c,  ora 08.10, polițiștii au fost sesizați despre faptul că R. Cătălin de 29 ani, în timp ce conducea autoturismul marca Audi pe DN 2, pe raza satului Domnesti Târg,  la trecerea de pietoni, nu a acordat prioritate de trecere lui P. Gheoghe care se afla în traversarea drumului pe marcajul pietonal, accidentându-l grav. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, ocazie cu care s-a constatat că nu a consumat băuturi alcoolice. În cauză a fost întocmit dosar penal”, a precizat inspectorul Ramona Iftime, de la Biroul de Presă al IPJ Vrancea. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?