Ediția: Marți 23 iulie 2024. Nr. 6676
Ediția: Marți 23 iulie 2024. Nr. 6676

Sunt renumărate voturile pentru alegerea primarului din Panciu

O nouă situație tensionată în Vrancea, având la bază rezultatele alagerilor din data de 9 iunie. De data aceasta, este vorba despre cererea depusă de Viorel Costin, candidatul PSD, pentru renumărarea voturilor în orașul Panciu, pentru funcția de primar.

Conform unui comunicat de presă transmis de PSD Vrancea:

Voturile pentru funcția de primar se renumără la Panciu în urma unei decizii legale!

Interesul major al unor partide și candidați legat de decizia Biroului Electoral de Circumscripție Orășenească (BECO)  nr. 5 Panciu privind renumărarea voturilor exprimate la alegerile locale din 9 iunie pentru funcția de primar ne determină să venim cu următoarele precizări, în scopul transparenței și a unui corecte informări a vrâncenilor: 

1. Solicitarea de renumărare a fost depusă de Viorel Costin, candidatul PSD pentru funcția de primar la Panciu, în data de 11.06.2024 la sediul Biroului Electoral de Circumscripție Orășenească nr. 5 Panciu

2. ⁠Conform Legii nr. 115/2015, contestațiile și solicitările de renumărare a voturilor se pot face în maxim 48 de ore de la închiderea votului și conform adreselor BEC acest termen era 11.06.2024, până la ora 23:59

3. ⁠ Din momentul depunerii cererii de către candidatul PSD, BECO Panciu a declinat către Biroul Electoral Județean  (BEJ) Vrancea, care a retransmis cererea către BECO Panciu spre competentă soluționare, considerând că este de competența BECO Panciu să o soluționeze.

4. ⁠De asemenea, conform deciziei Biroului Electoral Central și adreselor transmise către birourile electorale din toată România, toate solicitările și contestațiile depuse trebuie soluționate până pe 19.062024, până la ora 23:59 când activitatea acestora încetează. 

5. ⁠Înțelegem că BEJ Vrancea nu poate închide activitatea la nivelul județului până când nu sunt soluționate toate contestațiile și solicitările de la birourile electorale de circumscripție din județ, fapt pentru care a solicitat soluționarea acestora și încadrarea în termenele legale și comunicate de către BEC. 

Drept urmare activitatea BECO Panciu este în limitele legii și mai mult decât atât, acest organism era obligat să soluționeze toate cererile depuse până astăzi la ora 17:00 având în vedere încetarea activității acestora. 

Am convingerea că președintele Biroului Electoral de Circumscripție Orășenească nr. 5 Panciu, care este magistrat judecător, va respecta întocmai litera și spiritul legii și va soluționa conform legii această solicitare, fără influența și presiunea unor declarații și manipulări de moment din partea unor partide și politicieni, indiferent de unde provin aceștia. ”

Pe de altă parte, președintele PNL Vrancea, Dragoș Ciobotaru, a postat următorul mesaj pe pagina sa de facebook: 

„Situație incredibilă la Panciu! 

PSD solicită renumărarea voturilor exprimate pentru funcția de primar iar BEC aproba astăzi la 12:25 renumărarea, în absența reprezentantului PNL! 

Hotărârea de renumărare nici la această oră nu a fost publicată, nu avem nici un drept de a contesta sau măcar sa spunem ceva!

Într-un timp record, sacii cu voturi au fost readuși de la judecătorie, desigilati și renumararea e aproape gata. 

Nu a fost permis accesul niciunui candidat sa asiste la renumărare, s-au închis inauntru și Dumnezeu știe ce fac, transparență ZERO! 

Toate cererile PNL de renumărare, puternic motivate au fost respinse pe banda rulanta, cererile PSD la Sihlea, Bordesti, Panciu au fost aprobate fără nici o problema, fără avea vreo  motivație. 

Sunt aici și așteptăm. Sper ca toți cei prezenți înăuntru să aibă maximă atenție, lucrurile nu vor rămâne așa!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?