Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Trei funcţionari ai APIA, audiaţi după ce procurorii au găsit bani şi caş în birourile lor


 Trei funcționari de la Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (APIA) Bistrița-Năsăud au fost ridicați, vineri, de la sediul instituției și duși la audieri, după ce, în urma unor percheziții în birourile acestora, procurorii DNA au găsit diverse sume de bani și caș de la stână.
 Directorul APIA Bistrița-Năsăud, Florin Căpraru, a declarat, vineri seară, corespondentului MEDIAFAX că procurorii DNA Cluj au ajuns la sediul instituției în jurul orei 14.30 și au pus sechestru pe trei birouri ale unor funcționari care preluau cereri de subvenții pentru animale. „Procurorii DNA au venit, vineri, în jurul orei 14.30, la sediul APIA, au pus sechestru pe trei birouri ale unor funcționari care preluau cereri de subvenții pentru animale, au răscolit practic birourile respective unde au găsit bani și caș adus de fermieri de la stână. Au stat la APIA până în jurul orei 18.00, după care trei funcționari au fost ridicați și duși la Parchetul Bistrița-Năsăud pentru audieri. Nu ne-a fost aduse la cunoștință acuzațiile care li se aduc. Este vorba de fapte de corupție, oricum, însă rămâne de văzut dacă e vorba de luare de mită sau de foloase necuvenite. Nu știm decât că sunt la audieri”, a declarat Florin Căpraru.
 Potrivit sursei citate, ancheta este făcută de DNA Cluj, procurorii ajungând la Bistrița în ultima zi în care s-au mai putut prelua cereri de subvenții pentru animale. „Procesul de preluare a cererilor nu a fost perturbat. Am repartizat altor nouă funcționari și ceea ce revenea în responsabilitatea celor trei. Nici nu a fost o zi foarte aglomerată, așa că am putut prelua toate cererile”, a afirmat Florin Căpraru. Până vineri inclusiv, APIA Bistrița-Năsăud a preluat cereri de subvenții de la 14.000 de proprietari de animale, Bistrița-Năsăud fiind unul dintre județele cu cei mai mulți proprietrai de animale. Potrivit lui Florin Căpraru, procesul de preluare a cererilor de subvenții pentru animale a fost mai complicat anul acesta întrucât s-a depus o singură cerere, în loc de mai multe, individualizate pe tipuri de animale, ca în anii trecuți, iar fiecare solicitant a putut bifa acele tipuri de subvenții pe care era îndreptățit să le primească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?