Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

COPIATUL în era tehnologiei: Ce SOLUŢII găsesc tinerii pentru a trişa la examene


În trecut, copiatul la examene însemna, de cele mai multe ori, o hârtiuță ascunsă în mânecă sau notițe scrise direct în palmă sau antebraț. Însă, acum, tinerii care se pregătesc pentru examene se folosesc de tehnologiile moderne pentru a copia. După apariția pe piață a smartphone-urilor, a smartwatch-urilor, a ochelarilor Google, elevul modern are o varietate de gadget-uri pe care le-ar putea folosi pentru a trișa la examene, scrie într-un articol CNN.
 În prezent, profesorii nu numai că trebuie să fie vigilenți în sala de examinare, ci trebuie să fie la curent cu toate noile tehnologii apărute. „Consider că toate aceste tehnologii vor reprezenta o problemă. Vor exista consecințe care nu pot fi încă prevăzute”, a declarat Larry Rosen, profesor la Universitatea din California. În Anglia, guvernul începe să răspundă la această amenințare, potrivit Ministerului Educației. 
        Amenințarea invizibilă
 Unele dispozitive sunt imposibil de văzut, cum ar fi așa-numitele căști Bluetooth „invizibile”. Acestea dispun de un microfon minuscul, care este legat de un telefon mobil. Astfel de dispozitive pot fi folosite pentru a primi răspunsuri de la cineva din exterior. „Dacă observăm un student care își mișcă stiloul sau pixul în dreptul computerului sau dacă văd că își mișcă încheietura mâinii, acestea sunt semnale că probabil face fotografii. Atunci intervenim”, spune Taylor Ellis, decan în cadrul unei universități din Florida.
        China ne arată VIITORUL
 China pare să fie țara care ne arată cum să luptăm împotriva copiatului. În școlile și universitățile din China se folosesc noile tehnologii pentru a combate „trișatul high-tech” de mai bine de un an. Membrii comisiilor de examinare folosesc monitorizarea semnalelor radio și verificarea studenților cu scanere pentru a se evita copierea. „Este greu să găsești profesorii care cunosc tot ce se întâmplă acum pe piața tehnologiilor. Ei nu știu prea multe despre noile dispozitive apărute, asta se întâmplă doar în școlile de specialitate. Este nevoie de o schimbare în întreg sistemul de învățământ. În viitor, orice copil va avea un computer”, a declarat Shelly Palmer, consultant digital media.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?