Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Videoclipul ‘Happy’ în varianta Fukushima devine viral


Un videoclip în care apar locuitorii din Fukushima dansând, pentru a prezenta ‘latura optimistă’ a acestei regiuni, afectată de accidentul nuclear din 2011, a devenit un fenomen viral pe rețelele de socializare din Japonia, informează vineri EFE. În videoclip apar dansând pe ritmurile melodiei ‘Happy’ — hitul lui Pharrell Williams — studenți, călugări budiști, bucătari și funcționari, în decorurile urbane și naturale ale orașului Fukushima, o imagine mai puțin obișnuită a acestei regiuni care a trecut printr-un cutremur catastrofal, un tsunami și un accident nuclear. ‘Chiar și după accidentul nuclear, mulți oameni au putut duce o viață normală și fericită. Am vrut să arătăm lumii atmosfera fericită în care trăim’, notează pe blogul său autoarea videoclipului, Hitomi Kumasaka. 
Videoclipul, difuzat de Kumasaka la începutul lumii, a depășit 320.000 de vizionări pe Youtube și are deja cont propriu pe Twitter — unde s-a transformat într-un ‘trending topic’—iar autoarea a primit sprijinul a zeci de mii de persoane pe pagina sa de Facebook. 
Kumasaka a decis să realizeze videoclipul după ce s-a săturat de controversele și de ‘imaginea negativă’ sau ‘simplificată’ prezentată de mass-media.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?