Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Femeile au o sensibilitate la durere mai pronunţată decât bărbaţii


Femeile au o sensibilitate la durere mai pronunțată decât bărbații, resimțind stimulii care provoacă durerea mai intens decât bărbații, conform unui nou studiu publicat în ultimul număr al revistei Jurnal of Pain. Concluziile acestui studiu pornesc de la faptul că în cazul unor boli precum diabetul, artrita sau anumite infecții respiratorii, femeile au resimțit un nivel mai ridicat al durerii decât bărbații. Acest studiu este unul dintre cele mai ample în ceea ce privește diferențele de sex ale percepției durerii.
Å¢inând cont că toleranța de la durere este o caracteristică proprie fiecărui individ, oamenii de știință nu pot fi siguri dacă într-adevăr femeile sunt mai sensibile decât bărbații. O serie de factori, printre care și dispoziția unei persoane, sau consumul de medicamente analgezice, influențează de asemenea intensitatea tolerată a durerii. „Cred că este important să recunoaștem că există o diferență în felul în care durerea este perceptută de bărbați și de femei, și trebuie să explorăm mai departe acest domeniu”, a declarat Linda Liu de la Universitatea Stanford, membră a echipei ce a realizat acest studiu. În continuare membrii echipei vor încerca să afle dacă aceleași diferențe de gen în percepția durerii înregistrate la oameni sunt prezente și la animale.
Noul studiu a fost realizat pornind de la informațiile oferite de 11.000 de pacienți suferind de diferite maladii, care au acceptat să-și noteze nivelul de intensitate al durerilor pe care le resimțeau pe o scară de la 1 la 10, în care 10 reprezintă o durere insuportabilă. Indifierent de maladia cu care erau diagnosticate, femeile au raportat intensități ale durerii cu aproximativ 20% mai ridicate decât cele raportate de bărbați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?