Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Cele mai bune fotbaliste merg în tabără la Costineşti


Timp de patru săptămâni, sub coordonarea Asociației Județene de Fotbal Vrancea s-a derulat proiectul „Fotbal și Feminitate”, la care au participat peste 470 de eleve din județ, la cele două categorii de vârstă, Under 12 și Under 14. Fetele s-au declarat încântate de faptul că au reușit să joace fotbal la cele patru turnee zonale, care au avut loc la Focșani, Adjud, Gugești și Panciu. Apoi, cele mai bune jucătoare au fost selecționate și au participat la turneul final ce a avut loc la Focșani. 
Scopul acestui proiect a fost descoperirea jucătoarelor care vor alcătui în viitor echipe de fotbal feminin care vor participa în toamnă la campionatul selectionațelor județene. Cele mai talentate jucătoare au fost selecționate în urma desfășurării ultimei faze a competiției. Implementarea proiectului a adus bucurie în rândul fetelor, care au putut face mișcare și au descoperit tainele unui sport considerat până acum câțiva ani destinat doar băieților. Multe dintre participante au arătat reale calități tehnico-tactice și au demonstrat că fotbalul este și pentru doamne și domnisoare. Cele mai bune jucătoare din cadrul proiectului au fost premiate la final și vor merge într-un stagiu de pregătire la Costinești, în această vară. 
În urma derulării celor 109 meciuri, la Under 12 pe podium au urcat Panciu, Gugești și Focșani, iar la Under 14 Panciu, Adjud și Gugești. Toți profesorii care s-au implicat au intrat, de asemenea, în posesia certificatelor de participare și a cadoului personalizat de la UEFA. Primele trei clasate au primit din partea organizatorilor, cupe, medalii și diplome, dar și echipament sportive. 
 
        „Vrancea Fotbal Festival”
Concomitent cu proiectul „Fotbal și Feminintate”, AJF Vrancea a organizat și „Vrancea Fotbal Festival”, un proiect realizat împreună cu clubul CSM Focșani. 24 de echipe au organizat „Grassroots Day” pe 21 mai după care au participat la patru faze de zonă. Acțiunea a avut drept scop selectarea celor mai buni jucători din județ, născuți după 1 ianuarie 2002. Jocurile și concursurile de fotbal pentru copii de sub 12 ani (născuți după 1.1.2002) au avut loc în fiecare localitate cu echipă afiliată la AJF Vrancea.
Proiectul a avut scop identificarea posibililor participanți și formarea de echipe în vederea participării într-un campionat de minifotbal. Au avut loc patru zone, după cum urmează: Zona 1 – Gugești, Zona 2 – Suraia, Zona 3 –  Panciu și Zona 4 – Adjud. La „Vrancea Fotbal Festival” s-au desfășurat semifinalele între Panciu – Odobești și Suraia – Gugești. Suraia și Panciu au ajuns în finală, prima echipă câștigând cu 2-0. Au participat cele patru selecționate alese după turneele de zonă care au avut loc la Suraia, Gugești, Panciu și Odobești. Cele 24 de echipe participante la proiect au primit echipament și mingi de joc. 
Ansamblul Å¢ara Vrancei a susținut un concert, iar festivitatea de premiere, organizată de AJF Vrancea a fost onorată de toate echipele participante. Cu această ocazie au fost premiate și echipele de juniori C – LPS Focșani și juniori D și E – CSM Focșani, campioane județene în acest sezon. Au primit premii și golegeterii campionatului la aceste categorii. Spectacolul s-a încheiat cu un foc de artificii în momentul premierii campioanelor. Cu această ocazie au fost acordate 24 de rânduri de echipament de joc a câte 17 bucăți fiecare, 200 de mingi, 10 plachete, 500 de diplome și 200 de medalii tuturor echipelor înscrise în competiție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?