Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Luna mai și zilele de joi, cu ghinion pentru participanții la trafic


Statistica Poliției Rutiere arată că în primele cinci luni ale acestui an, numărul accidentelor rutiere grave produse pe raza județului Vrancea a scăzut față de aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, a scăzut și numărul persoanelor decedate. Imprudența pietonilor rămâne în continuare prima cauză generatoare de accidente rutiere. Cele mai multe evenimente rutiere s-au produs în luna mai, iar în urma acestora și-au pierdut viața doi oameni, iar 14 au fost răniți grav. 
 Zeci de accidente grave s-au produs în primele cinci luni ale acestui an pe șosele din Vrancea. Totuși, numărul acestora este în scădere comparativ cu aceeași perioadă a anului anuterior, după cum arată o statistică a Poliției Rutiere Vrancea. Potrivit inspectorului principal Cătălin Manea, din ianuarie și până în mai, pe raza județului Vrancea au fost contabilizate 48 de accidente grave (-4), în urma cărora și-au pierdut viața 11 persoane (-7), iar 43 (+1) au fost rănite grav. De asemenea, în aceeași perioadă s-au produs și 86 de accidente ușoare, cu 102 persoane rănite ușor. 
 Inspectorul principal Manea ne-a spus că principala cauză generatoare de accidente rutiere rămâne imprudența pietonilor. Din această cauză s-au produs 12 accidente grave (+1), în urma cărora și-au pierdut viața 4 oameni (+1), iar alți 8 au fost răniți grav. A doua cauză generatoare de accidente a fost viteza neadaptată, care a provocat 11 accidente grave (+6), soldate cu 5 morți (+3) și 10 răniți grav (+5). Nici căruțașii nu au fost prea disciplinați în trafic. Din cauza lor s-au produs 3 accidente grave, din care au rezultat tot atâtea persoane rănite grav. 
         Cele mai multe accidente mortale, pe drumuri naționale 
 An de an, numărul crucilor de pe marginea drumurilor naționale crește. Și anul acesta, ca și în cei anteriori, cele mai multe dintre accidentele grave s-au produs pe drumurile naționale, respectiv 27 de accidente. În urma acestora și-au pierdut viața 9 oameni, iar alți 24 au fost răniți grav. 
 Potrivit inspectorului principal Manea, pe DN 2 E85 s-au produs 13 accidente grave (-6), cu 3 morți (-6) și cu 13 răniți grav (+2). Tragedii s-au produs și pe DN 2 D Focșani-Târgu Secuiesc. Aici au fost contabilizate 5 accidente grave, cu 4 morți (+2) și 4 răniți grav (+2). 
 Pe drumurile județene s-au produs 6 accidente grave cu tot atâtea persoane rănite grav, iar pe cele comunale au fost contabilizate 4 accidente grave, cu 1 mort și 3 răniți grav. Și pe străzi din diverse localități s-au produs 11 accidente grave, cu 1 mort și 10 răniți grav. 
         Luna mai=luna neagră
 Cele mai multe tragedii s-au produs în luna mai, după cum ne-au precizat polițiștii. În această lună au fost contabilizate 14 accidente grave (+2), cu 2 morți (-5) și 14 răniți grav (+5). Șase dintre accidentele grave produse în mai au fost pe drumul european. Inspectorul principal Manea ne-a spus că în această lună „nu s-a produs niciun accident grav din vina pietonilor”, chiar dacă aceasta este principala cauză generatoare  de tragedii. 
 Zilele în care a curs cel mai mult sânge au fost cele de joi. În aceste zile au fost contabilizate 10 accidente grave (+2), cu 2 morți și 11 răniți grav. Urmează cele de luni și sâmbătă, când s-au contabilizat câte 9 accidente grave. Inspectorul principal Manea ne-a spus că cele mai mari reduceri ale numărului de accidente s-au înregistrat în zilele de vineri.  
În ceea ce privește intervalul orar în care s-au produs accidentele, oamenii legii ne-au spus că cele mai multe evenimente rutiere au fost înregistrate în intervalul orar 14.00-15.00, cu 6 accidente grave, și 18.00-19.00, cu 5 accidente grave. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?