Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

GALERIE FOTO: Dificultățile umanitare, consecințe ale crizei economice


Ieșirea din criza economică și găsirea de soluții durabile cu și pentru persoanele afectate necesită mai multe investiții și noi abordări, este concluzia celei de-a noua Conferințe Regionale Europene a Societăților Naționale de Cruce Roșie, care a reunit 47 de Societăți Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie din Europa și Asia Centrală. Conferința a avut loc la Florența și la ea a participat și vrânceanca Alina Gârleanu, vicepreședinta Filialei de Cruce Roșie Vrancea. Ea a fost coordonatorul metodologic al grupului de lucru care a organizat unul dintre seminariile conferinței, și anume cel ce a avut ca temă „Schimbarea mentalităților în educația non-formală”. 
Motto-ul acestei conferințe a fost „Nu putem controla vântul, dar putem învăța să îl folosim”, iar cu acest prilej, reprezentanții celor 47 de societăți naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie au lansat apelul la acțiune „Act differently” / „Acționează diferit”. „Europa este în schimbare și SN de Cruce Roșie sunt nevoite să se adapteze la aceste schimbări. În Europa, tot mai multe persoane cad sub pragul sărăciei, distanța dintre săraci și bogați se mărește, salariile s-au devalorizat și tot mai mulți «muncitori săraci» au nevoie de prestații și sprijin pentru a se descurca în viața de zi cu zi. Impactul umanitar al crizei economice a fost tema generală a celei de-a 9-a Conferințe Regionale Europene, derulată între 3 – 6 iunie la Florența, la care au participat peste 200 de reprezentanți din 46 de Societăți Naționale de Cruce Roșie din zona Europa și Eurasia”, a declarat Alina Gârleanu.
 Cel de-al doilea eveniment la care a participat Alina Gârleanu, în calitate de organizator și coordonator, a fost Întâlnirea Europeană de Tineret pentru Cooperare ce a avut loc tot în Italia și s-a desfășurat sub genericul „Dacă vrei să mergi repede, lucrează singur. Dacă vrei să ajungi departe, lucrează în echipă”. Întâlnirea Europeană de Cooperare pentru Tineret este o întâlnire statutară care are loc o dată la fiecare doi ani și adună împreună reprezentanții tineretului din cele 53 de Societăți Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie din Europa și Eurasia, membre ale Rețelei Europene de Tineret. 
Întâlnirea din 2014 a fost găzduită de Crucea Roșie Italiană, între 31 mai – 3 iunie, împreună cu Comitetul European de Coordonare pentru Tineret 2012 – 2014, format din 7 membri, în care Crucea Roșie Română a avut ca membru ales pe focșăneanca Alina Gârleanu, reprezentant național tineret. „În timpul întâlnirii, la care au participat 80 de tineri din 28 de state, participanții au discutat despre dificultățile umanitare, consecințe ale crizei economice, cu care se confruntă societățile naționale din care provin, și care sunt oportunitățile pentru viitor, ținând cont de contextul economic și social. De asemenea, folosind metodologii inovative tip open space, tinerii și-au stabilit împreună prioritățile Rețelei pentru perioada următoare, 2014 – 2016, care vor ghida și mandatul noului Comitet de Coordonare ales în 2 iunie”, a detaliat Alina Gârleanu.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?