Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Model „meșteșugit” de formare și ocupare în Regiunea Sud-Est


 Peste 340 de persoane din mediul rural, din Vrancea, dar și din județele Constanța, Tulcea, Galați, Brăila și Buzău vor beneficia de un model „meșteșugit” de formare și ocupare în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene. Potrivit inițiatorilor, obiectivele proiectului se vor atinge astfel: „Se iau 340 de șomeri, persoane inactive, persoane în căutarea unui loc de muncă, persoane ocupate în agricultura de subzistență, angajați sau manageri din mediul rural, se trec printr-o sesiune de informare și consiliere profesională, li se evaluează abilitățile și competențele, profilul și potențialul și apoi se trimit la cursuri de formare profesională sau de calificare. Acolo, vor învăța meșteșugurile tradiționale în modelator ceramică, împletitor papură sau țesător manual, să-și dezvolte competențele antreprenoriale, competențele sociale și civice, abilitățile de asistent relații publice și comunicare și în activități turistice (recepționer)”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
 Proiectul „Model «meșteșugit» de formare și ocupare în regiunea Sud Est”, POSDRU/137/5.2/G/13541, este derulat de Universitatea „Ovidius” din Constanța, în calitate de beneficiar, împreună cu Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG (Structural ConsultingTM Group), Asociația Moara de Hârtie, Addwise European Expertise și Comuna Luncavița, în calitate de parteneri. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, iar conferința de lansare a acestuia a avut loc la finele săptămânii trecute. „Ne propunem prin proiect să creăm un model antreprenorial integrat și sustenabil, generator de dezvoltare rurală non-agricolă în domeniile turistic și meșteșugăresc. Ce aduce nou proiectul nostru? Programele integrate de formare și dezvoltare antreprenorială. De exemplu, după ce formăm grupul nostru țintă în meșteșuguri tradiționale, îi ajutăm apoi să-și dezvolte propriile afaceri sau să se angajeze. Și asta se va întâmpla nu numai cu meșteșugarii din proiect, ci și cu cei care urmează celelate cursuri de formare și calificare”, a declarat managerul de proiect, conf. univ. dr. Nicoleta Ramona Bunda, din cadrul Universitatii „Ovidius” din Constanta.
 Potrivit comunicatului trimis redacției noastre, la finalul acestui proiect, minim 38 de angajați și manageri din mediul rural vor fi instruiți în dezvoltarea de competențe antreprenoriale și competențe sociale și civice și cel puțin 100 de persoane vor fi instruite în dezvoltarea de competențe antreprenoriale și asistent relații publice și comunicare. Totodată, minim 40 de persoane vor dobândi competențe în activități turistice (recepționer), iar 60 de persoane vor fi instruite în trei meșteșuguri specifice regiunii Sud-Est (modelator ceramică, țesător manual și împletitor papură). Nu în ultimul rând, cel puțin 33 persoane urmează să fie premiate pentru cele mai bune planuri de afaceri, cele mai bune portofolii de produse create în cadrul sesiunilor practice sau cele mai bune strategii inovatoare de comunicare cu clienții elaborate, fiind totodată ajutate să-și dezvolte propriile afaceri sau să se angajeze.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?