Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Cum ar putea arăta apartamentul viitorului


Nu este niciun secret că atunci când vine vorba despre micro-locuințe, toată lumea caută soluția care să facă chiar și cel mai mic apartament să pară mai spațios. Dar, în loc să apelăm la agățarea lucrurilor prin toată casa sau achiziția mobilei cu dublă funcționalitate, putem să zăbovim puțin asupra abordării echipei Changing Places de la MIT Media Lab, sugerează HuffingtonPost. Schimbările propuse merg într-o direcție complet nouă în materie de amenajare a spațiului de locuit, prin proiectul CityHome. 
Cu ajutorul gesturilor, atingerii și controlului vocal, ceea ce pare a fi un dulap obișnuit oferă, pe rând, tot ceea ce este necesar traiului de zi cu zi: un pat, o masă, o bucătărie, un birou de lucru, un dulap și un spațiu de depozitare. Dar inovațiile nu se termină aici. Întregul modulul este construit deasupra unui sistem de roți cu frecare redusă, ce permite mutarea întregului ansamblu dintr-o parte în alta, mărind un spațiu în funcție de necesități. 
Potrivit conducătorului echipei de cercetare, Kent Larson, CityHome nu este doar un concept, ci un produs viabil pe care intenționează să îl aducă pe piață prin intermediul unei companii nou înființate, sau cu ajutorul unui sponsor. „La un preț de câteva mii de dolari pe metru pătrat în Boston, costurile presupuse de noua tehnologie sunt chiar mici în raport cu spațiul câștigat la mobilarea apartamentului.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?