Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Michael Jackson era deja mort la sosirea salvării


Michael Jackson era mort de cel puțin 20 de minute când a sosit salvarea, a declarat – joi, în fața justiției californiene – un martor în a treia zi a audierilor preliminare după care instanța urmează să decidă dacă medicul starului muzicii pop trebuie sau nu să fie judecat. Bazându-se pe temperatura corpului lui Michael Jackson și pe faptul că acesta avea ochii ficși și dilatați la sosirea sa, pompierul din echipa de salvare Martin Blount a estimat în fața Curții superioare din Los Angeles că ‘Regele muzicii pop’ părea mort de ceva timp, estimat de el la cel puțin 20 de minute. Această mărturie o contrazice pe cea a lui Conrad Mu-rray, medicul starului, care asigură că Michael Jackson încetase să respire cu un minut înainte ca el să cheme salvarea, iar aceasta a sosit în casa cântărețului după patru minute de la apel. Ea coincide în schimb cu mărturia altui membru al echipei de salvare, Richard Senneff, care estimase – miercuri – că Michael Jackson încetase probabil să mai respire cu 20 de minute sau chiar o oră înainte de sosirea ajutoarelor.
Senneff a descris – joi – ‘circul’ din fața casei lui Michael Jackson când cântărețul a fost introdus în ambulanța care trebuia să-l transporte la centrul medical Ronald Reagan al Universității din California la Los Angeles: ‘Era un autobuz turistic, plin de oameni, plin de camere de luat vederi, un tumult mare’. Echipa lui a făcut tot posibilul pentru a-l salva pe ‘Regele muzicii pop’, așa cum ar fi făcut ‘pentru oricine, nu pentru că era Michael Jackson, o celebritate’, a afirmat el. Audierile preliminare sunt programate să dureze circa două săptămâni.
Michael Jackson a decedat în 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani, în urma unei supradoze de medicamente. Autopsia a relevat că moartea i-a fost provocată de propofol, un anestezic puternic pe care starul îl utiliza ca somnifer. Conrad Murray a recunoscut întotdeauna că i-a administrat propofol cântărețului în ziua morții sale, dar la cererea expresă a acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?