Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Concert pentru amnistierea condamnaţilor pentru homosexualitate


Grupul Pet Shop Boys se va folosi de concertul simfonic pe care îl va susține în festivalul The Proms, în iulie, pentru a cere Guvernului britanic să acorde o amnistie generală pentru toți oamenii care au fost arestați și amendați în trecut doar pentru faptul că erau gay. The Proms, cunoscut și sub denumirea BBC Proms, este un festival de opt săptămâni de concerte de muzică clasică și alte evenimente muzicale, organizate de BBC în sezonul estival, în fiecare an, la Royal Albert Hall din Londra, informează dailymail.co.uk.
Grupul pop Pet Shop Boys va folosi concertul său simfonic, dedicat lui Alan Turing, un pionier al computerelor moderne, pe care îl va susține în iulie, ca o platformă oficială pentru a cere Guvernului britanic o amnistiere generală pentru zecile de mii de bărbați care au fost în trecut arestați, încarcerați și amendați doar pentru faptul că erau gay, înainte de depenalizarea homosexualității în Marea Britanie, în anul 1967. Premiera concertului simfonic „A Man From The Future” al grupului Pet Shop Boys, alcătuit din Neil Tennant și Chris Lowe, va avea loc în cadrul festivalului The Proms pe 23 iulie. 
„The Pardon”, ultimul cântec din acest concert, se referă la amnistierea postumă acordată de Guvernul britanic lui Alan Turing, care a fost judecat pentru homosexualitate în 1952, după ce a dezvăluit în public că avea o relație cu un bărbat. Neil Tennant și Chris Lowe spun că se vor folosi de acest concert pentru a cere Guvernului britanic să îi amnistieze pe toți ceilalți bărbați care au fost condamnați pentru că erau homosexuali, înainte de depenalizarea homosexualității din 1967. „Atât de multe vieți au fost ruinate într-o perioadă atât de lungă”, a spus Neil Tennant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?