Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Cinci români, între care un copil, au murit în urma unui accident produs în Ungaria


Cinci români, între care un copil, au murit, duminică, în urma unui accident produs în localitatea Gyortelek din Ungaria, după ce mașina în care se aflau a intrat pe contrasens și a lovit un autocar și o autoutilitară, potrivit MTI. O echipă a consulatului de la Gyula acordă asistență de specialitate românilor implicați în accidentul rutier produs lângă Gyortelek (Ungaria), a informat, duminică, MAE. 
Conform MAE ” un autoturism cu numere de înmatriculare poloneze la bordul căruia se aflau cetățeni români, din motive necunoscute, a intrat pe contrasens și s-a ciocnit frontal de un autovehicul care circula regulamentar, iar din spate a fost lovit de un microbuz cu numere de înmatriculare românești. În urma impactului, cele 5 persoane aflate în autoturism au decedat”. 
MAE precizează că pasagerii aflați în microbuz au fost accidentați ușor, iar persoana care a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale a fost deja externată. „Toate persoanele aflate în microbuz se află în acest moment la secția de poliție pentru a fi audiați ca martori asupra condițiilor în care s-a produs accidentul”, se mai spune în informarea MAE. 
Ulterior, autoritățile ungare au comunicat funcționarilor consulatului român de la Gyula că „atât șoferul autobuzului înmatriculat în Ungaria, cât și cei trei pasageri aflați la bord, nu au suferit vătămări grave” și că „trupurile neînsuflețite ale cetățenilor români decedați au fost transportate la Institutul de medicină legală”. 
Purtătorul de cuvânt al Poliției din județul Szabolcs-Szatmár-Bereg, Fehérvári Marietta, a declarat că românii se aflau într-un autoturism înregistrat în Polonia, care la un moment dat, din motive deocamdată necunoscute, a intrat pe contrasens și s-a ciocnit cu un autocar și cu o autoutilitară, realatează MTI. În urma accidentului, cei cinci români au murit pe loc, iar alte cinci persoane, patru din autocar și una din autoutilitară, au fost rănite. La fața locului au ajuns mai multe ambulanțe, medicii spunând că nu a existat nicio șansă pentru salvarea vieților celor cinci români, potrivit MTI. Circulația rutieră în zonă a fost blocată câteva ore, fiind deviată pe rute alternative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?