Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Polițiștii vrânceni, în stradă în mini-vacanța de Rusalii


Urmează trei zile libere pentru unii vrânceni, având în vedere că luni, de Rusalii, nu se muncește. Polițiștii cred că în această perioadă, traficul rutier va fi ceva mai aglomerat, cel puțin pe drumul european. În acest sens, numărul efectivelor din trafic vor fi suplimentate. Comisarul șef Viorel Gheorghe, șeful Poliției Rutiere Vrancea, ne-a spus că în această perioadă se va acționa în special pentru combaterea vitezei excesive. „Ne așteptăm ca traficul rutier să fie mai aglomerat în această perioadă, mai ales pe drumul european, motiv pentru care echipajele Poliției Rutiere vor fi prezente în trafic pentru prevenirea unor evenimente nedorite. De asemenea, se va acționa pe linie de viteză. Tot în această perioadă, până duminică inclusiv, avem în desfășurare și acțiunea pentru combaterea consumului de alcool la volan”, ne-a declarat comisarul șef Viorel Gheorghe. 
 Șeful Poliției Rutiere Vrancea le recomandă șoferilor să conducă pudent, să adapteze viteza la condițiile de trafic, vreme, vizibilitate și starea carosabilului. 
De asemenea, acestora li se recomandă să respecte semnificația indicatoarelor, să se asigure temeinic la punerea în mișcare, la efectuarea virajelor și a depășirilor și să semnalizeze din timp orice schimbare a direcției de mers.
 Un alt sfat este acela de a purta centura de siguranță și de a solicita pasagerilor din autoturism să procedeze în același mod, iar pentru siguranța copiilor, aceștia trebuie să fie asigurați în dispozitivele speciale adaptate vârstei sau greutății copiiilor. O altă recomandare este aceea de a spori atenția în zonele semnalizate cu indicatorul „Punct negru” și păstrarea unei distanțe corespunzatoare în mers față de alte autovehicule care circulă în același sens. O atenție sporită trebuie acordată și celorlalți participanți la trafic: pietoni (în special copii și bătrâni), bicicliști, conducători de mopeduri, motocicliști și conducători auto începători, anticipând eventualele manevre imprudente ale acestora.
 În următoarele zile nu se vor desfășura activități doar pe linie de poliție rutieră, ci și pe alte linii. Astfel, chiar dacă ziua de luni este zi liberă, oamenii legii vor fi la datorie, pregătiți să intervină în orice situație. Polițiștii spun că vor lua măsuri specifice pentru asigurarea și menținerea unui climat de siguranță, precum și pentru prevenirea infracțiunilor cu violență și a furturilor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?